Lüfer Ve Palamut Cep Yakiyor

Çanakkale’de olta ile tutulan lüfer kilosu 350 liradan satilirken, tanesi 35, 3 tanesi 100 liradan satilan palamut sezon sonuna gelindigi için su anda tezgahlarda tanesi 80 ile 90 lira arasinda satiliyor.

Lüfer Ve Palamut Cep Yakiyor
Çanakkale’de balikhalindeki balikçi tezgahlarinda balik bollugu yasanirken, denizlerin prensi lüfer ve palamut baliginin fiyatlari ise cep yakiyor. Havalarin geç sogumasi sebebiyle akimi geciken lüfer olta ile tutulurken, tezgahlarda kilosu 350 liradan yerini aldi. Palamut ise bol oldugu dönemde tanesi 35 lira, 3 tanesi 100 liradan satilirken, akim sonuna yaklasilmasi sebebiyle tezgahlarda tanesi 80 ile 90 liradan satiliyor.

Çanakkale’de balikhali esnaflarindan Volkan Kasikçi, “Lüferde beklenen akim gerçeklesmedi. Geç kaldi. Onun için fiyatlari çok yüksek. Lüferin kilosu suanda 350 lira. Havalar yeni yeni sogumaya basladi.

Lüferin fiyatinin da ilerleyen günlerde düsecegini tahmin ediyoruz. Piyasada lüfer diye satilan baliklar var. Onlar da sarikanat, kilosu 200 liradan satiliyor.” dedi.

Palamut baliginin akim sonuna gelmesinden dolayi tezgahlarda fiyatlarinin arttigini da belirten Kasikçi, “Palamut bir akim baligi, artik palamutta bu akimin sonuna yaklasti. Onun için fiyatlar yükseldi. ’Yok’ dememek içinde tezgahlarimizda bulunduruyoruz. Palamut ilk çiktigi zaman 3 tanesi 100 liraydi. Suanda akim sonuna gelindigi için tanesi 80 ile 90 liraya kadar çikti. Palamut azaldi. Palamut yerini lüfere birakacak derken bizi yaniltti.” diye konustu.

Balikhalinde tezgahlarda çipura kilosu 120, uskumru 130, hamsi 50, tekir 100, mezgit 70, istavrit 100, zargana 70, çinekop ise 100 liradan satiliyor.
Kaynak: İHA