HKÜ'de 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele' Paneli Düzenlendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadin ve Aile Uygulama ve Arastirma Merkezi (KADMER) tarafindan, “25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü” nedeniyle düzenlenen panel HKÜ Cine Amfi’de gerçeklestirildi.

HKÜ'de 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele' Paneli Düzenlendi
Programin açilisinda konusan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, kadinlarin ailenin ve toplumun temel yapi taslari oldugunu belirterek, “Kadinlara yönelik siddeti kabul etmek mümkün degildir. Bunun önüne geçmek için dogru tedbirleri toplum olarak ivedilikle almak ve mücadele etmek zorunludur ve hepimizin sorumlulugudur. Konu hakkindaki farkindaligi artirmak için yapilan bu etkinligi düzenleyen KADMER’e tesekkür ediyorum” dedi.

KADMER Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Zeynep Özgüner’in, kapsayiciligi ve bu konudaki bilgilendirme misyonununu yansitan bir yelpazede, siddet algisinin bilinmesi, ögrenciler açisindan nasil görüldügü ve bu konudaki farkindaligi artiracak bir program hazirlamaya çalistiklarini ifade ettigi panelde; Doç. Dr. Eda Dineri, ‘Cumhuriyet Döneminden Bugüne Kadin’, Prof. Dr. Feyza Doyran, ‘Bayan Degil Kadin: Cinsiyetçi Söylem Farkindaligi’, Dr. Ögretim Üyesi Ali Tanju Sarigül ise ‘Israrli Takip’, konularini ele alirken, moderatörlügü Ögretim Görevlisi Batu Duru üstlendi.

Panel "Oyunlarla Yasayanlar Tiyatro Toplulugu tarafindan “Kadina Ne Olur ki?” adli tiyatro oyununun sergilenmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA