Fransa'da Ögrenci Ve Velilerden Protesto

Fransa’nin baskenti Paris’te okullarinin bakimsiz oldugu gerekçesiyle baska okullara gönderilen lise ögrencileri ve veliler Rebuplique Meydani’nda protesto gösterisi düzenledi.

Fransa'da Ögrenci Ve Velilerden Protesto


Fransa’nin baskenti Paris’te 7 meslek lisesinin kapatilarak ögrencilerin baska okullara yerlestirilmesi kararinin ardindan 780 ögrenci ve velileri Rebuplique Meydani’nda protesto gösterisi düzenledi.

Sari yeleklilerin de destek verdigi gösteride ögrenciler baska okullardan da kendilerine destek verilmesi çagrisi yapti. Polis, çikabilecek olaylara karsi siki güvenlik önlemleri aldi.

Yetkililer meslek liselerinin kapatilma nedeni olarak, okullarin bakimsiz oldugunu ve gerekli çalismalarin yapilmasi için kapatilma karari alindigini söylerken, ögrenci ve veliler ise kararin Paris’teki meslek liselerinin kapatilip ögrencilerin banliyölerdeki liselere gönderilmesi için alindigini ileri sürüyor. Banliyölerdeki liselerin basarisiz egitim verecegi konusunda endise duyduklarini dile getiren veliler meslek liselerinin kapatilmamasi için sendikalardan da destek istiyor.
Kaynak: İHA