Din Görevlilerine Yönelik Panel Gerçeklestirildi

Sivas’ta Il Müftülügü tarafindan din görevlilerine yönelik "Aile Içi Siddetle Mücadelede Dini Referanslar" konulu panel düzenlendi.

Din Görevlilerine Yönelik Panel Gerçeklestirildi
Il Müftülügü Konferans Salonunda gerçeklestirilen panele konusmaci olarak İçel Il Müftüsü Aydin Yigman ile Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdür Yardimcisi Hülya Özdemir konusmaci olarak katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan panelde konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdür Yardimcisi Hülya Özdemir, aile degerlenin korunmasinin önemine dikkat çekti.

"Evliliginizi baskalarinin evliligi ile kiyaslamayin"

İçel Il Müftüsü Aydin Yigman ise çiftçilerin evliliklerini baskalarinin evliligi ile kiyaslamasinin hata olduguna vurgu yaparak “Evliliginizi baskalarinin evliligi ile kiyaslamayin. Her sey peri masallarindaki gibi degil, aldanmayin. Öyle bir evlilik gerçek degildir. Mükemmeli aramayin çünkü hiçbirimiz mükemmel degiliz. Birbirinizin geçmisini sorgulamayin. Esinizin sizin zihninizi okumasini beklemeyin. Konusarak iletisimle her seyi çözebilirsiniz” diye konustu.



Program sonunda Sivas Il Müftü Vekili Ünal Tan ve Diyanet Isleri Baskanligi Baskanlik Vaizi Mustafa Acar katilimcilara plaket takdim etti.
Kaynak: İHA