BAKAB Meclis Toplantisi Yapildi

Bati Karadeniz Kalkinma Birligi (BAKAB) Kasim dönemi meclis toplantisi Gerede Belediye Baskani Mustafa Allar’in ev sahipliginde gerçeklestirildi.

BAKAB Meclis Toplantisi Yapildi
Düzce’de yasanan deprem nedeniyle, Düzce Belediye Baskani ve Bati Karadeniz Kalkinma Birligi Baskani Dr. Faruk Özlü’nün katilamadigi toplantiya, Gerede Belediye Baskani ve BAKAB Meclis Baskanvekili Mustafa Allar baskanlik etti.

Gündemdeki maddelerin görüsülerek karara baglandigi toplantinin açilisinda konusan Gerede Belediye Baskani ve Meclis Baskanvekili Mustafa Allar; “Birlik Baskanimiz ve Bakanimiz hepimizin malumu olan Düzce’de yasanan deprem nedeniyle bugün aramizda olamadilar. Yüce Allah’tan niyazimiz bölge ve ülke olarak bu tür afetleri bizlere bir daha yasatmasin. Sahsim ve birligimiz adina baskanimizin sahsinda tüm Düzceli kardeslerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Bati Karadeniz Kalkinma Birliginin bölgesel birligi sergileme ve ortak turizm destinasyonu olusturulmasi açisindan son derece önemli oldugunu belirten Allar, “Bugün görüsecegimiz program dahilinde önümüzdeki yilda bölgemizin tanitimina yönelik hep birlikte güzel çalismalar yapacagiz. Bunun ilk ayagini da Aralik ayinda BAKAB çatisi altinda hep birlikte katilacagimiz, 16. Travel Turkey Izmir Fuari olusturuyor. Amacimiz, Birlik Baskanimizin önderliginde basta turizm olmak üzere her alanda beklenilen çalismalari gerçeklestirmek ve bölgemizi hak ettigi noktaya getirmek” ifadelerini kullandi.

Gerede Belediye Baskani Mustafa Allar daha sonra genel kurula Gerede’de yapilan çalismalarla ilgili bir sunum gerçeklestirdi.

Ilçede hayata geçirilen modern Dericilik OSB ile Gerede’nin sektörde ülkede ve dünyada söz sahibi bir noktaya geldigini aktaran Allar, yalnizca bu sektörde yaklasik 3 bin kisinin istihdam edildigini ve dericilik alaninda Avrupa’nin lideri kabul edilen Italya’ya ihracat yapar noktaya geldiklerini söyledi.



Baskan Allar ayrica, 12 yildir kapali bulunan Gerkonsan’da kurulacak fabrika ile Türk IHA, SIHA ve F-16’larinin kullandigi mühimmatlarin Gerede’de üretilecegini ve 2023 yilinda faaliyete geçecek fabrikada yaklasik 1000 kisinin istihdam edilecegini kaydetti.

Allar, ilçedeki tarihi han ve kervansaraylari restore ederek turizme kazandirdiklarini ve yatak kapasitesini de 800’e çikarttiklarini söyleyerek sunumunu tamamladi.

Toplantiya Eskipazar Belediye Baskani Hüseyin Dönmez, Eflani Belediye Baskani Ibrahim Ertugrul, Ovacik Belediye Baskani Yakup Narter, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, Pinarbasi Belediye Baskani Senol Yasar, Karabük Belediye Baskan Yardimcisi Seher Berker, Eregli Belediye Baskan Yardimcisi Haluk Okur, BAKAB Encümen Üyesi Cevat Çatladi ve Meclis Üyeleri katildi.

Kaynak: İHA