Yeni Sampiyonlar Burada Yetisecek

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan projelendirilen Emek Gençlik ve Spor Tesisinin temeli törenle atildi. Yeni olimpiyat madalyali sporcularin yetisecegi tesise, Bursa’ya ‘tarihinde ilk kez’ olimpiyat madalyasi kazandiran Büyüksehir Belediyesporlu Milli Tekvandocu Hatice Kübra Ilgün’ün adi verildi.

Yeni Sampiyonlar Burada Yetisecek
Bursa’yi sporda da marka kent haline getirmek amaciyla amatör kulüpleri desteklemenin yaninda kente ‘farkli branslarda’ özel spor tesisleri kazandiran Büyüksehir Belediyesi, Emek Mahallesi’nde de ayricalikli bir tesis insa ediyor. Toplamda 1420 metrekare kullanim alanina sahip olacak Emek Hatice Kübra Ilgün Gençlik ve Spor Tesisinin zemin katinda güres salonu, taekwondo salonu, soyunma odalari ve antrenör odalari yer alacak. Üst kat ise kütüphanesi, sesli okuma salonu, diyetisyen/psikolog odasi ve ders çalisma alanlari ile gençlik merkezi olarak kullanilacak. Çevre düzenlemesi ve açik otoparki ile bölgedeki önemli bir ihtiyaci karsilayacak olan ve yaklasik 15 milyon liraya mal olmasi beklenen projede, maliyetin 7 milyon liralik kismi Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan karsilanacak. Olimpiyatlarda mücadele edecek yeni sporcularin yetistirilmesinin hedeflendigi tesislerin temeli, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in yani sira milletvekilleri Muhammet Müfit Aydin ve Refik Özen, olimpiyat madalyali milli sporcu Hatice Kübra Ilgün, bölge muhtarlari ve vatandaslarin katildigi törenle atildi.

“Yarinlarimiza yatirim yapiyoruz”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 17 ilçede 600’ü askin santiyede altyapidan ulasima, çevreden tarihi mirasa kadar her alanda yogun faaliyet içerisinde olduklarini söyledi.

Emek ve civarindaki mahallelerin hizla büyüdügünü, buna bagli olarak da ihtiyaçlarin sürekli arttigini kaydeden Baskan Aktas, “Bu süreçte Ana Kucagi ile alakali çalismamizi yaptik. Simdi ikincisi isteniyor. Insallah onunla alakali da çalisma yapacagiz. Akpinar’da kentsel dönüsümle alakali çalisma var. Çamlik Parki ile ilgili çalisma yaptik, devami gelecek. Ama inanin, tüm bu çalismalar içerisinde beni en çok heyecanlandiran, çocuklarimiza ve gençlerimize yönelik yaptigimiz çalismalardir. Çünkü onlar bizim gelecegimiz, sehrimiz ve ülkemizin yarinlaridir. Onlar için ne yapsak azdir. Insallah burasi bittiginde, bölgedeki anne ve babalar o kadar mutlu olacak ki ‘Allah razi olsun. Keske bunu daha önce yapsaydiniz’ diyecekler. Insallah bunun ikinci etabi var. Yüzme havuzu veya spor salonu anlaminda degerlendirme yapiyoruz. Bu arada, Hatice kizimiz önde oturuyor. O bizim milli sporcumuz, yüz akimiz. Bursa tarihinde ilk defa olimpiyat derecesi elde etmis bir kardesimiz. Bu tesise de onun adini veriyoruz. Tesisimiz simdiden bölgemize ve Bursa’miza hayirli olsun” dedi.



Belediyeciligin en güzel örnekleri

Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa’nin sevda oldugunu, bu sehirde birlik ve beraberligin bereketini yasadiklarini söyledi.

Basta Büyüksehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerle birlikte AK hizmetlerin en güzel örneklerini Türkiye’ye sunduklarini belirten Özen, gece gündüz demeden, dur durak bilmeden, canla basla Bursalilar için çalistiklarini ifade etti.

Gelecegimiz olan gençlere daha güzel bir Türkiye birakma hedefinde olduklarini anlatan Özen, “Emek bölgesi, hizmeti fazla fazla hak eden bir bölgemiz. Yaptigi yatirim nedeniyle Büyüksehir Belediyesi’ne ve Baskanimiz Alinur Aktas’a tesekkür ediyorum. Hatice Kübra Ilgün’e de bizlere yasattigi sayisiz gurur nedeniyle tebriklerimi iletiyorum. Uluslararasi alanda ay yildizli bayragimizi göndere çikartirken bizleri gururlandirdi. Rabbim basarilarini daim etsin” diye konustu.



Yeni Hatice Kübralar yetisecek

Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydin da Büyüksehir Belediyesi’nin yogun açilis programlariyla sehre deger kattigini dile getirerek, törenlere yetismekte zorlandiklarini anlatti. Hizmetlerinden dolayi Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür eden Aydin, Hatice Kübra Ilgün’ü de basarilariyla Türk Milleti’nin gögsünü kabarttigi için tebrik etti. Gençlere imkan tanindiginda dünyanin en iyi islerinin basarilabilecegini belirten Aydin, “Yapilan yatirimlar nedeniyle, bundan sonra, birçok Hatice Kübra yetisecektir. Açilan gençlik merkezleriyle birlikte, çocuklarimiz daha fazla basari elde edecektir. Bizler de halkimiz ve gençlerimizin hizmetkari olmayi sürdürecegiz. Tesisin sehrimiz ve gençlerimize hayirlar getirmesini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Adnan Menderes Mahallesi Muhtari Naci Özbay ile Akpinar Mahallesi Muhtari Sevgi Gültekin de ‘bölgeye kazandirilacak tesis nedeniyle’ Baskan Aktas’a tesekkürlerini iletti.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleriyle birlikte butonun basina geçen Baskan Aktas, süresi 1 yil olan insaatin mayis ayinda tamamlanip haziran ayinda açilmasi için müteahhit firmanin sorumlularindan söz aldi.
Kaynak: İHA