Yedisu'da 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele' Toplantisi

Yedisu ilçesinde ’Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon, Izleme ve Degerlendirme’ toplantisi yapildi

Yedisu'da 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele' Toplantisi


Yedisu Kaymakami Furkan Basar baskanliginda, ’Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon, Izleme ve Degerlendirme Toplantisi’ yapildi. Toplantinda siddetle mücadele gerçeklestirilen ve gerçeklestirilmesi planlanan çalismalar degerlendirildi.

Kaymakam Basar, "Kadina yönelik siddetin önlenmesi için bu toplantilari yaparak hem çalismalarimizi degerlendiriyoruz hem de önümüze bir yol haritasi çikariyoruz. Kadina karsi siddetle mücadelede etkin rol alan Kadin Acil Destek Uygulamasinin (KADES) yayginlastirmak için de kurumlarin topyekun bir gayret içerisinde bulunarak bilgilendirme çalismalari araliksiz devam ediyor. Kadina, çocuga, engelliye kisacasi her canliya yapilan siddetin her türlüsü yanlistir. Ancak bilinçli bir toplum ve bilinçli nesiller ile bu tür siddet olaylarinin önüne geçebiliriz. Kadina yönelik siddetin önlenmesi için atilacak en önemli adim egitimdir. Biz de Yedisu Kaymakamligi olarak böyle hassas bir konuda tüm birimlerimizle birlikte siddete dur demek için çalismalar yapiyoruz. Bu konunun hem kanuni hem de ahlaki yönden siki takipçisiyiz” dedi.

Toplantiya Kaymakam Basar’in yani sira, ilçe Belediye Baskani Ömer Isen, Cumhuriyet Bassavcisi Nurullah Gürbüz, Hakime Mehtap Karaca, Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Yüzbasi Dr. Emre Cihan Ates, Milli Egitim Müdürü Muhtesim Tunç, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Murat Döner ile kurum amirleri katildi.

Kaynak: İHA