Sütçü Imam, Esenler'de Anildi
Esenler Belediyesi, 103 yil önce düsmana ilk kursunu sikarak Kahramanmaras’taki Milli Mücadele’yi baslatan Sütçü Imam’i vefatinin 100. yilinda panelle andi.

Esenler Belediyesi, “Gidenlerin Ardindan” projesi çerçevesinde milli ve manevi büyükleri her ay bir programla anma gelenegini sürdürüyor. Bu programlarin ilkinde Kahramanmaras’ta Milli Mücadele’nin simgesi haline gelen ve süt sattigi için "Sütçü Imam" olarak bilinen milli kahraman Sütçü Imam düzenlenen panelle anildi. Sütçü Imam’in vefatinin 100. yili dolayisiyla düzenlenen “Vefatinin 100. Yilinda Sütçü Imam” paneli, Sütçü Imam’i anlatan filmle basladi.
Panelde ögrenciler Sude Naz Çakil, Elif Karabulut ve Fatma Berra Dogan, Sütçü Imam ile ilgili bir bildiri sundu. Sude Naz Çakil, “Sütçü Imam Hakkinda Yazilmis Eserler Tezler ve Makaleler”, Elif Karabulut, “Sütçü Imam ve Misyonu” ve Berra Dogan ise “Sütçü Imam’in Mücadelesi” basliklarinda sunumlarini gerçeklestirdi. Programin moderatörlügünü ise yazar ve sair Sakir Kurtulmus üstlendi. Programda katilimcilara Cahit Zarifoglu’nun “Sütçü Imam” adli eseri ile süt ikram edildi.
“Kahramanliklari bize yol gösteriyor “
Sair ve yazar Sakir Kurtulmus, “Gidenlerin Ardindan” programinin önemli bir çalisma oldugunu belirterek “Bu proje, belediyemizin ögrencilerimize yönelik yaptigi çalismalardan biri. Bizim için gençler çok önemli. Gençlerle ilgili yaptigimiz çalismalari her dönemde artirarak devam ettirdigi için belediyemize ve Kültür Müdürlügümüze çok tesekkür ediyoruz. Anadolu’da, Milli Mücadele yillarinda Sütçü Imam gibi çok sayida kahraman ortaya çikti. Her birisi bulunduklari bölgede Sütçü Imam gibi mücadeleyi baslatan, ilk kursunu sikan, ilk yaziyi yazan, ilk hutbeyi okuyan, ilk konusmayi yapan kahramanlar oldular. Dolayisiyla bizim için bir kisi çok önemli. Biliyorsunuz Kur’an’i Kerim’de ‘Bir insani öldüren tüm insanligi öldürmüs gibidir. Bir insani dirilten tüm insanligi diriltmis gibidir’ ayeti var. Yani bir kisiyle basliyor her sey. Onun için hiçbir zaman kendimizi, yaptiklarimizi hafife almayalim. Anadolu’da o Milli Mücadele dönemlerinde, Kurtulus Savasi baslamadan önce bizim kahramanlarimizin neler yaptigina daha dikkatli bir bakalim. Nasil baslatmislar bu mücadeleyi, bir kisiyle nasil yola çikmislar? Bunlar bizim için çok iyi birer örnek teskil ediyor. Kahramanliklari bize yol gösteriyor. Onun için bütün kahramanlarimiza minnettariz. Onlarin o mücadeleleriyle ve kahramanliklariyla Kurtulus Savasi’na girebildik. Dolayisiyla vatan bu sekilde bizim vatanimiz oldu ve kurtuldu.” Ifadelerini kullandi.
