'Enson' Olan Adini Duyan Sasiriyor

Amasya’nin Suluova ilçesinde yasayan bir vatandasin ‘Enson’ olan adini duyan sasiriyor. Resmi kurumlarda ve bankalarda karsilastigi görevlilerin Türkiye’de benzeri olmayan adini duydugunda sasirdigini belirten Enson Çoban, inandirmak için kimligini, hatta evlilik cüzdanini bile göstermek zorunda kaldigini söyledi.

'Enson' Olan Adini Duyan Sasiriyor


"Komsularimiz ’bu kadar çocuk yeter, en son bu olsun’ demisler"

Yillardir yol yapim santiyelerinde isçi olarak çalistiktan sonra memleketi Amasya’nin Suluova ilçesine yerlesen evli ve 3 çocuk babasi Enson Çoban, “Benden önce 6 kardesim olmus. Dogdugumda komsularimiz ’bu kadar çocuk yeter, en son bu olsun’ demisler. Annem ve babam da bana ‘Enson’ adini vermisler. Ama sonra bir kardesim daha olmus” dedi.



"Türkiye’de adasim yok. Belki dünyada da yoktur"

Adini ilk duyan herkesin sasirdigini anlatan 67 yasindaki Enson Çoban, “Türkiye’de adasim yok. Belki dünyada da yoktur. Gaziantep’te islem yaptirmaya girdigim bankada kimligimde yazili adima inanamadilar. Evlenme cüzdanina kadar getirip çikardik. Çalistigim santiyeden aldigim kimligi, ehliyetimi bile gösterdim. Öyle ikna oldular” diye konustu.



"Yabanci isim gibi çagristiriyor"

Kimsede olmadigi için güzel buldugu adini degistirmeyi düsünmeyen Çoban’in su yüklemesi için basvurdugu Suluova Belediyesindeki islemini yaparken adini duydugunda sasiran görevli Salih Gümüs de, “Enson çok degisik bir isim. Biraz da yabanci isim gibi çagristiriyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA