Akilli Mercek Ile Katarakt Tedavisi

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Göz Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Doç. Dr. Kamil Yavuzer katarakt ve tedavisi hakkinda açiklama yapti.

Akilli Mercek Ile Katarakt Tedavisi
Göz Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Doç. Dr. Kamil Yavuzer, Göz içerisindeki lensin elastik bir yapiya sahip oldugunu yakina bakildiginda ön arka aksin arttigini diger bir ifade ile bombeleserek yakindaki cisimlerin görülebildigini; Uzaga bakildiginda ise ön arka aksi azalarak, lensin inceldigini ve böylelikle uzagi görebildigimizi belirtti.

Doç. Dr. Yavuzer, “Lensin bu akomodasyonu 40 yasina kadar kusursuz bir sekilde çalismakta, uzaga ve yakina bakarken sorun yasamamaktayiz. 40 yasindan sonra lensin elastisitesi azalmakta, öncelikle yakin görme bozulmakta ve yakin gözlük ihtiyaci dogmaktadir. Akabinde lensin kendisinde kesafet geliserek puslu bir hal almakta, uzak görme de bozulmakta ve buna katarakt demekteyiz. Katarakt tedavisi cerrahi olup, göz içerisindeki lens alinarak yerine yeni bir lens yerlestirilir. Yerlestirilecek olan lensin modeline göre uzak, ara mesafe, yakin ve varsa astigmatizma da düzeltilmektedir. Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde katarakt tedavisi ve akilli mercek uygulamalari basarili bir sekilde uygulanmaktadir.’’ dedi.

Kaynak: İHA