Karisini Öldüren Sahsa Ilk Durusmada Müebbet

Rize’de esini darp ederek öldürdükten sonra hakim karsisina çikan sahis ilk durusmada agirlastirilmis müebbet ve 5 yil 1 ay hapis cezasina çarptirildi.

Karisini Öldüren Sahsa Ilk Durusmada Müebbet
10 Haziran 2022 tarihinde 32 yasindaki esi Özlem Dursun’u darp ederek fotograflarini çektikten sonra esinin annesine ve arkadaslarina gönderen Ramazan Dursun (38) hazirlanan iddianamenin ardindan Rize Agir Ceza Mahkemesi’nde ‘Ese karsi kasten eziyet çektirerek öldürmek, yaralama ve özel hayatin gizliligini ihlal’ suçlarindan ilk kez hakim karsisina çikti. Esini darp ederek öldüren Ramazan Dursun mahkemeye tutuklu oldugu Giresun Espiye L Tipi Kapali Ceza evinden getirildi.

Durusmaya ayrica öldürülen Özlem Dursun’un Avukati Yagmur Zaman, annesi Saadet Karabulut, Babasi Mehmet Sancar, erkek kardesi Yasin Sançar, katilin agabeyi Ahmet Dursun, annesi Melek Dursun ve engelli kardesi Hizir Dursun ile avukati Fatma Fatos Karaosmanoglu’nun yani sira öldürülen Dursun’un arkadaslari ve yakinlari katildi.

Mahkemede olayin yasandigi gün esinin kendisini aldattigi yönünde kuruntu yaptigin ifade eden Ramazan Dursun “Aksam eve gittigimde neden çalistigim spor salonuna ugramadigini sordum. O da bana orada erkeklerin oldugundan söz ederek rahatsiz oldugu için gelmedigini söyleyince ben de beni aldatip aldatmadigini sordum. Bu sebeple aramizda tartisma çikti, esim bana kesinlikle beni aldatmadigini söyledi, ancak ben sinirlenerek 2 tokat attim ve evimizde bulunan bos bir odaya geçip biraz esrar kullandim. O esnada evimize polisler geldi” dedi.



“Özür diledi ve özrünü kabul ettim”

Polislerin eve gelmesiyle balkonda ki hint kenevirlerinin yakalanmasindan korktugunu ve tartismanin daha da büyüdügünü sözlerine ekleyen Dursun “Esim KADES ihbar butonuna basmisti. Evimin balkonunda bir iki kök hint keneviri bulundugu için polislerin bunlari bulmasi halinde basimin derde girecegini düsünerek esime kizdim. Sonrasinda esim benden özür diledi ve özrünü kabul ettim. Ancak ben hem bel agrisindan dolayi doktorun bana yazdigi agir psikoloji ilaçlarindan önerilenden fazlasiyla içmistim. Hem de alkol içtim” ifadelerini kullandi.

Önce 3 tokat sonra 5 yumruk atmis

Esi ile baristiktan sonra bir yakinlasma oldugunu ancak alkol ve uyusturucunun etkisiyle yakinlasmanin gerçeklesemedigini, bu esnada öldürdügü esi Özlem Dursun’un kendisine ‘Senin de adamligin bu kadar’ dedigini öne süren Katil Dursun “O esnada esim ile aramizda bir yakinlasma oldu, ancak ben hem uyusturucu haplardan içtigimden hem de esrar ve alkol içtigimden sevkim uyanmadi. Yatak odasindan çikip tekrar bos odaya giderken esim hatirladigim kadariyla bana "senin de erkekligin bu kadar" seklinde bir cümle kurdu. Ben buna çok sinirlendim, esime bana ne söyledigini sordum. Ancak esim bana herhangi bir sey söylemedigini söyledi.

Sonrasinda alkol içmeye devam ettim. Bir ara esim mutfaktayken tekrardan mutfaga gidip bana ne söyledigini sordum, herhangi bir sey söylemedigini söyleyince bir tokat attim. Sonrasinda bir tokat daha attim. 3. Tokadi atinca bana söyledigini kendisi de beyan etti. Ben buna çok sinirlendigim için 5 kez yumruk attim. Yumruklardan birisi kulagina, digeri çenesine, üçü de kafasina geldi. O esnada benim bulundugum bos odadaydik. Esim yere düsünce bir süre sonra yaptigima pisman oldum ve biçakla kendi kendime zarar verdim” seklinde konustu.



“Cezama raziyim gerekirse kendimi öldürürüm”

Karisini darp ettikten sonra fotograf çektigini ve kendisine de oglunun fotograf çekmesini istedigini savunmasina ekleyen Dursun konusmasinin devaminda “Sonrasinda agabeyimle konusmadigim için esimin fotografini çekip kendi fotografimi da oglum Recep’e çektirerek Ebru Pursa isimli aile dostumuza ne halde oldugumuzu göstermek için gönderdim. Sonrasinda esim dogrulmak istedi ancak tam olarak dogrulamayinca ona yardim ettim ve kendisini hastaneye götürmek istedigimi söyleyince basimin belaya girebilecegini söyleyerek talebimi reddetti. Kendisini yatak odasina götürmemi istedi, ben de onu kucagima aldim ancak alkollü ve uyusturucu madde etkisi altinda oldugumdan yatak odasi girisinde ayagim takilinca esimle birlikte düstük. Sonrasinda onu yatagina yatirdim ve müzik dinledigim odaya geri döndüm. Bir süre sonra oglum Recep ‘anneme bir sey oldu’ diyerek yanima gelince esimin yanina gittim. Esim o esnada canliydi, basini kucagima alarak odada yaptigimdan çok pisman olmus sekilde agladim. O esnada da polisler geldi. Ben esimi bilerek öldürmedim, esimi çok seviyordum. Yaptigimdan dolayi pismanim. Cezama raziyim gerekirse kendimi öldürürüm” ifadelerini kullandi.

“Babamin mutfaktan biçak aldigini gördüm”

Katil Ramazan Dursun’un 16 yasinda ki oglu Recep Dursun ise babasinin kendisine ve annesine zaman zaman siddet uyguladigini ifade ederek “Babam o aksam eve geldiginde sinirliydi. Anneme vurdu. Sonra polisler geldi. Polisler gittiginde babam daha çok sinirlendi. Mutfaktan biçak aldigini gördüm. Bana kendi fotografini koridorda çektirdi. Annem o esnada yatak odasindaydi. Annemin yatak odasinda hareketsiz yattigini fark edince babama haber verdim. Sonrasini bilmiyorum. Babam zaman zaman anneme de bana da siddet uygulardi” dedi.

Davanin görülen ilk durusmasinda mahkeme heyeti tarafindan esini darp ederek ölümüne sebep olan Ramazan Dursun’a ‘Ese karsi kasten eziyet çektirerek öldürmek’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi, ‘Yaralama ve özel hayatin gizliligini ihlal’ suçlarindan ise 5 yil 1 ay hapis cezasi verildi.



Olayin geçmisi

Rize merkeze bagli Çarsi Mahallesinde meydana gelen olayda Ramazan Dursun (38) esi 3 çocuk annesi Özlem Dursun’u (32), darp ettikten sonra cep telefonu ile çektigi fotograflari esinin ailesi ve arkadaslarina gönderdi. Olayin ardindan esinin annesi ve arkadaslari polisi arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler ambulansla yarali oldugu belirlenen Özlem Dursun ve kendini biçakla keserek esi yaraladigi süsü veren Ramazan Dursun’u Rize Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedavi altina alinan genç kadininin yapilan muayenesinde vücudunda çesitli yerlerinde kirik ve beyin kanamasi geçirdigi belirlenerek yogun bakima alindi. Dursun burada yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak 11 Haziran 2022 tarihinde sabah saatlerinde hayatini kaybetti. Karisinin canina kiyan Ramazan Dursun ise emniyetteki islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA