Depremzedeler Güne Çadirda Uyandi

Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklügündeki depremin ardindan vatandaslar gözlerini çadirda açti.

Depremzedeler Güne Çadirda Uyandi
Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve birçok ilden hissedilen 5.9 büyüklügündeki depremin ardindan vatandaslar gözlerini ilk kez çadirda açti. Gece geç saatlere kadar uyanik kalan vatandaslar, sabaha karsi girdikleri çadirdan günün aydinlanmasi ile çiktilar. Deprem korkusu sebebiyle çadirda bile olsa çogu vatandas gece uyuyamadigini söyledi.

Gece yasanan artçi deprem sebebiyle de bir vatandas panikleyerek duvara vurarak yarandi.

"6 kisilik bir aileyiz, hepimiz çadirda uyuduk"

Ailesi ile birlikte çadirda kalan Kerim Armaganci, “Evimiz depremde çok zarar gördügü için geceyi çadirda geçirdik. Yardim yapilacagini duyduk, onun için bekliyoruz. 6 kisilik bir aileyiz, hepimiz çadirda uyuduk. 4, 12, 14 yaslarinda çocuklarim var. Hepimizin saglikliyiz. Gece hiç uyuyamadik. Battaniyemiz vardi ancak soguktu. Çadirda kalmak zor” dedi.



"Deprem 17 saniyeydi ama bize daha uzun geldi"

Zor bir gece geçirdiklerini söyleyen Fatma Kayalar, "Gece çok zordu ve çok soguktu. Battaniye oldugu halde çok üsüdük. Zaten deprem korkusu bize yetti, çok sarsildik. Çocuklara bir sey olur kokusuyla eve giremedik. Iki gündür uyumadan sabahliyoruz. En azindan çadirda gönül rahatligiyla uzandik. Duvarlarimiz çatladi, esyalarimiz paramparça oldu. Gidenlere üzülmüyorum ama o korku bize yetti. Deprem 17 saniyeydi ama bize daha uzun geldi. Çocuklarim odada çiglik çigliga kaldi, zar zor onlari evden çikardim. Dün gece çocuklarimi kucagima aldigim halde uyuyamadilar” diye konustu.



"Panikledim basimi duvara vurdum"

Gözünü çadirda açan 6 yasindaki Deniz Çelik, “Depremde çok korktum” dedi.

Geceyi disarda geçirdigini söyleyen Metin Arslan, “Artçi sarsinti olunca panikledim ve disari çikmaya çalistim. Elektrikte kesilince basimi duvara vurdum ve yaralandim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA