BM COP 27'De Kastamonu Etkisi

Birlesmis Milletler (BM) Iklim Degisikligi Çerçeve Sözlesmesi 27. Taraflar Konferansinda Kastamonu Üniversitesi Ögretim Üyesi ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kasim Yenigün’ün 3 dilde hazirladigi “Sifir Atik” kitabi katilimcilarin ilgisine sunuldu.

BM COP 27'De Kastamonu Etkisi
Birlesmis Milletler (BM) Iklim Degisikligi Çerçeve Sözlesmesi 27. Taraflar Konferansi (COP27), Misir’in Sarm El Seyh kentinde yapildi. Konferansta, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un baskanlik ettigi Türkiye heyeti çesitli görüsmeler gerçeklestirdi. Konferans bünyesinde yogun ilgi gören Türkiye pavilyonunda, Kastamonu Üniversitesi Ögretim Üyesi ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kasim Yenigün’ün Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi uhdesinde editörlügünü yürüttügü ve prestij kitap olarak 3 dilde hazirlanan “Sifir Atik” kitabi katilimcilarin ilgisine sunuldu.

Stant ziyareti esnasinda Yenigün, Sifir Atik kitabini Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’a da takdim etti. Bakan Kurum, ikili görüsmelerde, Sifir Atik kitabini mevkidaslarina ve muhatap delegasyona hediye etti. Ayni sekilde yilda 2 sayi olarak yayimlanan ve Prof. Dr. Yenigün tarafindan editörlügü üstlenilen ‘Çevre, Sehir ve Iklim Dergisi’nin Ingilizce versiyonlari da Türkiye pavilyonunda ziyaretçilere dagitildi.
Kaynak: İHA