Atik Sular Burada Tahlil Edilecek
Trabzon Büyüksehir Belediyesi TISKI Genel Müdürlügü, Esiroglu Içme Suyu Aritma Tesisi bünyesinde tam donanimli atik su laboratuvari kurdu. Laboratuvarda endüstriyel atik su olusturan isletmelerden alinan numunelerin analizleri yapilacak.

Endüstriyel nitelikli atik su olusturan isletmelerden denetim amaciyla alinan numunelerin analizleri TISKI Atik Su Laboratuvarinda yapilabilecek. Bugüne kadar kanalizasyon sebekelerinin güvenligi için dis laboratuvarlara yaptirilan atik su analizleri bundan böyle TISKI bünyesinde yapilabilecek. Laboratuvarda agir metaller (ICP-OES), AKM, KOI, BOI, Yag Gres (Soxhlet) gibi TISKI Atik Sularin Kanalizasyona Desarj Yönetmeligi kapsamindaki bütün parametrelerin analizleri yapilabilecek. Laboratuvarin TISKI Genel Müdürlügüne yillik 1 milyon TL civarinda gelir getirmesi bekleniyor.
TISKI Genel Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, “Kanalizasyon sebekesinin güvenligi için alinan denetim numunelerinin kendi bünyemizde bulunan atik su laboratuvarimizda yapilmasi ile analiz sonuçlarina kisa sürede ulasilarak gerekli düzeltici ve önleyici faaliyetlerin hizli bir sekilde yapilmasi hedeflenmistir. Böylece kanalizasyon sebekesinde olusabilecek tahribatlar ve kirlilik en aza indirgenerek çevre kirliliginin de önüne geçilmesi amaçlanmaktadir” denildi.
