Ögrenciler Çevre Egitimini Yerinde Aliyor

Çocuklara çevre bilinci asilamak için okullarda egitimler düzenleyen Nilüfer Belediyesi, bu egitimleri görsel olarak da desteklemek için ilgili tesislere geziler düzenliyor. Tesislerde çocuklara, aritma, kati atik depolama ve tibbi atiklarin bertarafi ile ilgili yerinde bilgiler veriliyor.

Ögrenciler Çevre Egitimini Yerinde Aliyor
Nilüfer Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü, çocuklarin, çevre konusunda daha bilinçli olmalari için okullarda verdigi egitimleri genisleterek tesislerde sürdürüyor.

Nilüfer Belediyesi, çocuklardaki çevre bilincinin görsel olarak da desteklenmesi amaciyla Yenikent Kati Atik Depolama Tesisi’nde Çöp Süzüntü Suyu Aritma Tesisi’ne, Kati Atik Depolama Alani’na ve Tibbi Atik Sterilizasyon Tesisi’ne egitim gezileri düzenlemeye basladi.

Çocuklar tesislere yapilan ziyaretlerde atiklarin nasil ayristirildigini ve nasil bertaraf edildigini yetkililerden ögreniyor.

Program çerçevesinde düzenlenen ilk iki geziye Akçalar Fahriye Sayarel Ilkokulu ve Alara Ortaokulu ögrencileri katildi.

Tibbi Atik Sterilizasyon Tesisi’nde, Tesis Müdürü Hakan Yuvanaydin’dan detayli bilgi alan ögrenciler, Bursa ve Yalova çevresinde bulunan hastane, eczane, saglik kurumu ya da evlerden çikan tibbi atiklarin yüksek sicakliklarda zararli organizmalardan nasil ayristirildigini bizzat görme sansina sahip oldu.

Yenikent Kati Atik Tesisi’nde atiklarin nasil ayristirildigini, atiklarin dogaya verdigi zararlarin önüne nasil geçildigine taniklik eden ögrenciler, çöplerin içinde olusan gazlarin elektrik enerjisine dönüsümünü ve atiklardan akan sularin yer alti sularina ve dogaya karismamasi için yapilan çalismayi da yetkililerden ögrendi.

Okullarla is birligi halinde düzenlenen geziler 2022-2023 egitim dönemi boyunca devam edecek. Her hafta bir okulun katilimiyla gerçeklestirilen gezilere yil sonuna kadar toplam 25 okulun ögrencilerinin katilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA