Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, Marmara’nin dogusu, Iç Ege, Bati Akdeniz, Iç Anadolu, Bati ve Orta Karadeniz, Dogu Karadeniz kiyilari ile Mugla, İçel, Osmaniye, Hatay, Diyarbakir, Bingöl, Mardin, Sirnak çevreleri ve Adana’nin dogu ilçelerinin, gece saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale ve Izmir çevreleri ile Balikesir’in bati kesimlerinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Antalya’nin dogusu çevrelerinde kuvvetli olmasi bekleniyor.



Hava sicakligi: Önemli bir degisiklik olmayacagi ve yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile aksam saatlerinden sonra Marmara’nin batisi ve Kiyi Ege’de güney ve güneybati yönlerden (Lodos) kuvvetli ve yer yer firtina seklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Çok bulutlu, aralikli saganak yagisli 15

Istanbul: Çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 15

Izmir: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 20

Adana: Parçali ve çok bulutlu dogusu saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 24

Antalya: Çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin dogu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor. 21

Samsun: Parçali ve çok bulutlu, saganak yagisli 23

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, saganak yagisli 24

Erzurum: Parçali bulutlu 12

Diyarbakir: Parçali bulutlu, aksam saatlerinden sonra saganak yagisli 15
Kaynak: İHA