Millet Bahçesinde Çalismalar Devam Ediyor

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Millet Bahçesi yapim sahasinda incelemelerde bulunarak, tescilli tarihi binalarin restorasyonu ve çevre düzenleme çalismalarini denetledi.

Millet Bahçesinde Çalismalar Devam Ediyor
Ardahan’da Kura nehrinin kenarinda, Ardahan kalesinin karsisinda ki 70 bin metrekarelik Aziziye Kislasinin Millet Bahçesine dönüstürülme çalismalari basladi.

Çalismalar çerçevesinde, ihaleyi alan yüklenici firmalar tarafindan, kisla içerisindeki tarihi binalarin çati yapimi, siva raspasi, duvarlarin dogal haline dönüstürülmesi, FRP ve enjeksiyonlu güçlendirme çalismalari ile çevre düzenleme ve alt yapi çalismalari devam ediyor.

Vali Hüseyin Öner, Vali Yardimcisi Sahin Demir, Özel Idare yetkilileri ve yüklenici firma yetkilisiyle birlikte alani gezerek, yürütülen çalismalari denetledi ve çalismalarin gidisati hakkinda bilgi aldi.

Tarihi binalarin, dokusuna uygun restore edildigini belirten Vali Öner, binalarin restorasyonunun tamamlanmasiyla birlikte Millet Bahçesinin, hem Ardahan Kalesi hem de Kura Nehri ile entegre olarak, içerisinde kent müzesi, kütüphane, kiraathane, güzel sanatlar fakültesi, butik otel, devlet konuk evi, valilik çalisma ofisi ve çay bahçeleriyle birlikte Ardahan halkinin hizmetine sunulacagini söyledi.



Vali Öner ayrica, Millet Bahçesi projesiyle ilgili olarak; Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi ile TO KI Baskanliginin çalismalarinin devam ettigini kaydetti.

Kaynak: İHA