Gaziantep Turizmine Ara Tatil Dopingi

Okullarda 12-20 Kasim tarihlerini kapsayan 9 günlük ara tatilde, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Mardin’e olan talep artti.

Gaziantep Turizmine Ara Tatil Dopingi
9 günlük ara tatilde, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Mardin’e olan talep artti. 12-20 Kasim arasi okullarin ara tatil dönemi nedeniyle aileler Güneydogu Anadolu turu düzenledi.

Hafta sonlariyla birlikte 12-20 Kasim arasinda çocuklu aileler için uygun bir ara tatil dönemi gezi turu olusturuldu. Yaz döneminde tatil yapamayan yerli ve yabanci turistler bu dönemi degerlendirdi.

Nazmi Ertürk, “Emekli ögretmenim, emekli olduktan sonra turizm isi yapiyorum. Ordu’dan Gaziantep’e yaklasik 40 kisilik bir grup getirdik. Gaziantep, Sanliurfa, Mardin ve Diyarbakir’i gezdirip 4 günlük bir turun sonunda Ordu’ya dönecegiz insallah. Gaziantep gastronomi sehri, buranin baklavasini, kebaplarini, fistiginin tadina lezzetine bakacagiz. Gaziantep turumuz sonrasi Sanliurfa’ya geçecegiz. Sanliurfa’da ise sira gecesi izleyecegiz. Daha sonra Mardin, biliniyor ki Mardin’in gecesi gerdanlik, gündüzü seyranlik olan bir ile gidecegiz. Daha sonra diller ve dinler sehri olan Midyat’a gidecegiz. Diyarbakir Türkiye’nin en güzel sehirlerinden bir tanesi orada on gözlü köprü, 4 ayakli minare, Ulu Cami, Hasan Pasa Hanini gezdirip ardindan memleketimize dönecegiz. Gerçekten Türkiye’nin hemen hemen her ilini gezdim, tüm illerimiz birbirinden güzel hepsinin birbirinden üstünlükleri var” dedi.

Arkadas ortamiyla ilk kez gelen Fatos Çevirici ise, “Ordu’dan geliyoruz, Gaziantep’i gezdik gördük çok begendigim bir yerdir. Daha önceden de çok kez gelmistim böyle bir tur ve akrabalarimin bir kismi Antepli zaten ama arkadas ortamiyla ilk kez geliyorum çok güzeldi ve çok keyif aldim” diye konustu.

Gülay Aydin da, “Aslen Trabzonluyum, Ordu’da oturuyorum, Gaziantep’e tur düzenlenince katilmak istedik, geldim gördügüme çok mutlu oldum. Güzel bir sehir su an Antep’te olmaktan mutluyuz. Gaziantep bekledigimin üstünde bir sehir insallah bir dahasi olur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA