Bodrum'da Moloz Atik Konteynerleri Devreye Girdi

Bodrum Belediyesi tarafindan daha hizli ve kaliteli hizmet vermek amaciyla takviye edilen araçlardan moloz atik konteynerleri kullanilmaya baslandi.

Bodrum'da Moloz Atik Konteynerleri Devreye Girdi


Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü filosuna katilan moloz atik konteynerleri, vatandaslardan gelen talep dogrultusunda kullanilmaya baslandi. Tadilat ve basit insaat islerinden çikan hafriyatlarin olusturdugu kötü görüntü ve çevre kirliligini ortadan kaldirmak için yürütülen çalismalarda, moloz atik konteynerleri belirlenen ücret tarifesi dahilinde vatandaslarin talep ettigi noktalara götürülüyor.

Konteynerlerin kiralama yöntemiyle verildigini belirten Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Yasar Çelikan; "Bu hizmeti vatandasin tadilat veya budama gibi islerinde kullanmak üzere çevreye zarar vermeden atik depolamasi yapmasini saglamak için baslattik. Vatandaslarin çalisma süresince doldurdugu konteynerleri is bitiminde bize bildirerek biz aliyoruz ve döküm sahasina götürüyoruz. Bizde zaman zaman bu islemi yine ayni mantikla çevreye zarar vermeden belediye çalismalarimizda da kullanacagiz. Tadilat ve benzer durumda çikan atiklari sokaga birakmak yerine, sahada uygun bir alana yerlestirilen bu konteynerlere toplanacak, bizde alacagiz. Bu atik çesidi moloz, bahçe atigi ve ahsap olabilir. Bu hizmet ile çevre kirliligi, trafik, görüntü kirliligi gibi durumlari ortadan kaldirmayi hedefliyoruz” dedi.



Moloz atik konteynerlerini kullanmaya baslayan vatandaslarda, özellikle tadilat ve basit insaat isleri sirasinda kullanilacak konteynerlerin islerini kolaylastiracagini belirterek, emegi geçen herkese tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA