Amatör Korodan Inanilmaz Performans

Burhaniye Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü’nün amatörlerden olusturdugu Türk Halk Müzigi Korosu, ücretsiz verdigi konser ile begeni topladi.

Amatör Korodan Inanilmaz Performans
Amatörlerden olusan 30 kisilik Türk Halk Müzigi Korosunun Reha Yurdakul Salonunda verdigi ilk konseri büyük ilgi gördü. Salonu dolduran müzikseverler, Zeki Selçuk yönetimindeki koronun seslendirdigi türkülere eslik etti. Koro, yurdun degisik yörelerinden 24 türkü seslendirdi.

Koronun üç ayda hazirlandigini anlatan Burhaniye Halk Egitime Merkezi Müdürü Turan Murat Algül, “Epey senedir yapilmayan bir etkinligi Halk Egitim Merkezi olarak yapmis olmanin gururunu yasiyoruz. Insallah, Burhaniye ilçesinde daha sik bu tür konserler vermeye, verdirmeye devam edecegiz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum" dedi.

Müzigi çok sevdigini anlatan esnaf emeklisi Ali Sakin ise, “Müzik ruhun gidasidir. Ben müzigi çok severim. Müzikle yasarim. Müzigi de kaçirmam. Konser oldugunu ögrenince kosa kosa geldim. Bu gibi sosyal faaliyetlerin devamini dilerim” diye konustu.

Konseri, Burhaniye Ilçe Milli Egitim Müdürü Bora Zihni, ilçe milli egitim sube müdürleri Izettin Zengin ve Bülent Akmese ile Halk Egitimi Merkezi Müdürü Turan Firat Algül ile yaklasik 300 müziksever izledi.
Kaynak: İHA