Kahramanmaras'in Incisi 'Eli Bögründe'

Kahramanmaras’in cografi isaretli tescilli ürünü arasinda yerini alan geleneksel lezzet ‘Maras Eli Bögründe’ ustalarin maharetli ellerinde hazirlandiktan sonra sofralari süslemeye devam ediyor.

Kahramanmaras'in Incisi 'Eli Bögründe'
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan cografi isareti alinmasinin ardindan kentteki restoran, lokanta ve firinlarda mutlulukla karsilandi. Kuzu etinin bögründen yapilan ve adini da buradan alan Eli Bögründe yemegi, Kervan Etin dilimlenmesinin ardindan kiremit tavaya yan yana birakilan sogan, sarimsak, biber ve domateslerin ardindan firina sürülen ürün 15-20 dakika pisirildikten sonra hazir hale getiriliyor. Içindeki ürünlerin dizilis sekline göre ‘yan yana’ ismi de verilen yiyecek kentteki birçok restoran, firin ve lokantalarda hazirlaniyor.

Alpedo Dondurma Yönetim Kurulu Baskani Sami Kervancioglu, geleneksel lezzetin cografi isaret belgeli tescilinin alinmasini sevinçle karsiladiklarini ve eli bögründe yemegine geçmiste oldugu gibi gelecekte de sahip çikacaklarini ifade etti.

Kervancioglu, “Bu tesisimizde çok çesitli yemeklerimiz hazirlaniyor tabi, kentimizin yöresel yemekleri de çok önde tüketiliyor. Eli Bögründe nedir, Elbistan ve Göksun bölgemizde beslenen kuzularimizdan yapiliyor ve kuzumuzun etinin bögür tarafindan yapiliyor ve güzelce isleyip kiremit tavamizin içine biraktik. Bir tarafinda da küçük soganlari ve sarimsaklari biraktik. Domates ve biber de birakilarak yan yana yerlestiriliyor. Tas firininda hafif pisirilmesi gerekiyor ve çok güzel bir sekilde tüketilmeye hazir hale getiriliyor. Özel tirnakli ekmek üzerine birakiliyor ve elimize ekmegimizi alip bandirarak tüketmemiz gerekiyor. Suan da yillardir geleneksel bir yemektir ve tescilini aldik ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA