Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan degerlendirmelere göre; yurt genelinin parçali yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar disinda), Akdeniz, Bati Karadeniz, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri, Dogu Anadolu (Malatya disinda) ve Güneydogu Anadolu bölgeleri ile Çankiri çevrelerinin yagmur ve saganak yer yer gök gürültülü saganak, Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunun yükseklerinin yer yer karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Yagislarin; aksam saatlerinden itibaren Marmara’nin batisinda (Edirne, Kirklareli, Tekirdag, Çanakkale, Balikesir ve Istanbul’un batisi) yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

Hava sicakliginin; Marmara ile dogu kesimlerde 2 ila 4 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi, yurt genelinde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgarin; genellikle güney yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Marmara, Ege, Bati ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile Iç Anadolu’nun kuzeyi ve Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege’de zaman zaman kisa süreli firtina (70-80 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali bulutlu 16

Istanbul: Parçali çok bulutlu ve saganak yagisli 20

Izmir: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 20

Adana: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 22

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 22

Samsun: Parçali bulutlu 20

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu 19

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, aralikli yagmurlu, yüksekleri karla karisik yagmur ve kar yagisli 9

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra aralikli saganak yagisli 14
Kaynak: İHA