Içme Suyunda Kalite Artiyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Yildirim’in Vakif bölgesinde ‘vatandaslarin kesintisiz ve daha temiz içme suyuna kavusmasi hedefiyle’ projelendirdigi Vakif Paket Içmesuyu Aritma Tesisi’nde çalismalar tüm hiziyla sürüyor.

Içme Suyunda Kalite Artiyor
Küresel iklim degisikligine bagli olarak kuraklik, Türkiye’nin de önemli gündem maddeleri arasinda yer aliyor. Bursa Büyüksehir Belediyesi, kentte susuzluk problemi yasanmamasi amaciyla yatirimlarina devam ediyor. Özellikle 2019 yilinda Bursa’da da etkisini hissettiren kuraklikta ‘kentin susuz kalmamasi için’ su kuyularini devreye alan Büyüksehir Belediyesi, Yildirim’in Vakif Mahallesi’nde açilan kuyudan elde edilen suyu daha saglikli hale getirmek hedefiyle, bölgeye paket içme suyu aritma tesisi kazandiriyor. Kuyu suyu analizlerinde bulaniklik ve askida kati madde içerigi tespit eden Büyüksehir Belediyesi, bu yatirimla bölgenin insani tüketim degerlerine uygun içme ve kullanma suyu ihtiyacini karsilamayi hedefliyor. Tesis, saniyede 500 litre kapasiteyle çalisacak. Yatirimi yerinde inceleyen Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, BUSKI Genel Müdürü Güngör Gülenç ve yetkililerden yapimi devam eden tesis hakkinda bilgi aldi.

“Susuzluk yasamayacagiz”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, iklim degisikliginin ve kurakligin günümüz dünyasinda en önemli sorunlardan biri oldugunu söyledi.

Bursa’yi susuz birakmamak ve kaliteli temiz su verebilmek adina BUSKI marifetiyle çalismalarin yogun bir sekilde devam ettigini belirten Baskan Aktas, “Yildirim ilçesi Vakif bölgesinde açilmis olan derin su kuyularindan çikan sularin analizleri incelendiginde, bulaniklik ve askida kati madde içerdigi görüldü.

Bu içerikler, insani kullanim açisindan sikintili ve limit degerlerinin üzerinde. Sularin aritilmasi için Vakif Bera Kent Parki karsisinda bulunan alana, günlük 43 bin 200 metreküp yani saniyede 500 litre kapasiteli paket içme suyu aritma tesisi kuruyoruz. Tesisi, mart ayinin basinda açmayi planliyoruz. Yildirim, ikinci büyük ilçemiz ve yaz aylarinda burada kum ve kirlilikle alakali sikintilar yasanabiliyor. Sorunlari bu tesisle halletmis olacagiz. Bursali hemserilerimizi susuz birakmamaya kararliyiz. Iklim degisikliginin konusuldugu bu dönemde vatandaslarimizin da evlerde, camilerde veya isyerlerinde kullandiklari sulari ziyan etmeden degerlendirmesini istirham ediyorum. Tesisimiz simdiden hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA