Bursa'nin Termali Vitrine Çikiyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Bursa’nin denize açilan kapilarindan biri olan Gemlik’e kazandirilacak Termal Turizm Tesisinde insaat hizla devam ediyor.

Bursa'nin Termali Vitrine Çikiyor
Bursa’nin sahip oldugu tarihi, kültürel ve dogal zenginlikleri degerlendirerek, kentin turizm potansiyelini öne çikaracak yatirimlara agirlik veren Büyüksehir Belediyesi, Gemlik Ilçesi’ne kazandiracagi Termal Turizm Tesisinde insaat çalismalarini sürdürüyor. Hisar Mahallesi’nde yaklasik 9 bin metrekarelik alana konuslandirilan tesis, toplam 6098 metrekare insaat alanina sahip. 3 kattan olusan tesisin, bodrum katinda 7 adet özel aile banyosu, mescitler, teknik hacimler ve siginak yer aliyor. Zemin katta 2 adet termal havuz, 2 adet hamam, masaj-sauna bölümü, soyunma, dus, tuvalet ve dinlenme alani bulunurken, tesisin birinci katinda ise bay-bayan fitness salonlari, terapi bölümü, kafeterya ve konaklama bölümü yer aliyor.

Dört mevsim turist

Termal Turizm Tesisindeki insaat alanini gezerek çalismalari yerinde inceleyen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, belediye ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldi. Gemlik’te harika bir projenin yükseldigini söyleyen Baskan Aktas, Bursa’nin dogal güzellikleri, tarihi ve kültürel birikimiyle ün salmis bir sehir oldugunu belirtti.

Her sehri öne çikaran belli basli özellikler oldugunu ancak Bursa’nin birden fazla özelligi bünyesinde barindirdigini ifade eden Baskan Aktas, “Termal ve kaplicalar da bu özelliklerden bir tanesi. Bursa, sifali su kaynaklarinin hem çoklugu hem de kalitesiyle ülkemizde önemli yer tutan sehirlerden biri. Bursa ayni zamanda Avrupa Tarihi Termal Kentler Birligi (EHTTA) üyesi bir sehir. Kaplicalariyla turistik bir nitelik kazanmis, tarihi ve dogal güzelliklerinin yani sira sifali sulariyla da dört mevsim turist çeken bir merkez haline gelmistir. Bursa’nin hem merkezinde hem de ilçelerinde sayisiz sifali su kaynagi bulunmaktadir” dedi.

Gemlik’e güç katacak

Gemlik’te Terme diye bilinen tesislerin uzun yillar eski haliyle bölge halkina hizmet ettigini dile getiren Baskan Aktas, “2017 yilinda burasiyla alakali ihale yaparak süreci baslatmistik. Akabinde gelisen pandemi süreci ve müteahhit degisimiyle beraber süreç yavaslamisti. Simdi gerekli ihale çalismalari yapildi. Insaatimiz suan yüzde 55’ler seviyesine ulasti. 2023 Haziran ayina kadar tamamen bitirip faaliyete açmayi planliyoruz. Burasi Türkiye genelinde iddiali bir konumda olacak. Turizmle ilgili hedefleri olan bir sehiriz. Gemlik zaten önemli konumda bulunuyor. Bu tesis, Gemlik’e ciddi bir güç verecektir. Ciddi bir çekim merkezi olacaktir. Yakin zamanda ikmal ihalesini gerçeklestirecegiz. Yaklasik 90 milyonluk bir bedelle sonuçlandirilacak. Bittiginde Gemlik ve Bursa adina önemli bir kazanim olacaktir. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA