Yesilyurt'ta Söz Kadinlarin
Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü tarafindan Sahnahan mahallesinde düzenlenen ‘Söz Kadinlarimizda-Yesilyurt’ta Kadinlarimizi Dinliyoruz’ programina katilan kadinlar, talep ve isteklerini yetkililerle paylasti. Çinar, kadinlarin bilgili ve bilinçli olmasinin toplumsal gelismeyi hizlandiracagini söyledi.

Yesilyurt Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürü Tuba Tansel Elgin, toplantiya katilan kadinlarin taleplerini tek tek not alarak, yapilacak çalismalar hakkinda bilgilendirme yapti. Yesilyurt Ilçe Saglik Müdürlügü Toplum Sagligi Birimi Yetkilileri ise Kanser Erken Teshis Tarama (KETEM) hakkinda bilgiler paylastilar.
Programda konusan Sahnahan Mahallesi Muhtari Mehmet Simsek ise, bölgede yürütülen tüm hizmetlerden dolayi Yesilyurt Belediyesine tesekkürlerini sunarak, “Baskanimiz bizim her türlü sorunumuzla yakindan ilgileniyor. Belediyemiz mahallede 8 kilometreye yakin yol yapti. Mahalle sakinlerimizin tabii ki bazi talepleri var, bunlarinda çözülecegine bizler inaniyoruz” seklinde konustu.
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar da konusmasinda, kadinlarin toplumsal hayatta daha aktif bir sekilde yer almalarini saglamak adina gereken hassasiyeti gösterdiklerini söyleyerek, “Bizleri çok güzel bir sekilde misafir eden Sahnahan mahallemizin degerli sakinlerine öncelikle tesekkür ediyorum. Ilçemizde bu yili kadin ve aile yili olarak ilan edip gerek aile degerlerimizin güçlendirilmesi gerekse de kadinlarimizin bilgi ve bilinçli olmasini saglayacak sosyal ve kültürel etkinliklere hiz verdik. Kadinlarimizin sosyal, kültürel ve egitim yönlerini daha güçlü hale getirmek amaciyla her hafta bir etkinlik düzenliyoruz. ‘Söz Kadinlarimizda-Yesilyurt’ta Kadinlarimizi Dinliyoruz’ programina katilan kadinlarimizin talepleri ve çözüm önerilerini almak bizim adimiza çok güzel oldu. Iletilen taleplerin çözüme kavusmasi için her türlü çabayi sarf edecegiz. Toplantilarimizda hem kadinlarimizin önerilerini aliyoruz hem de Il Emniyet Müdürlügümüz ve Il Saglik Müdürlügümüzden gelen uzman isimler ve avukatlar tarafindan kadinlarimizi bilinçlendirecek sunumlar yapiliyor. Bizler kadinlarimizin sosyal hayatta daha aktif ve katilimci olmasi, bilgi ve bilinçli olmasi için bu tür hizmetler sunuyoruz. Özellikle kadinlarimizin meslek sahibi olup ev bütçelerine katki sunmayi öncelik hale getirdik. Kadinlarimizin talepleri yeni hizmetlerin kapisini aralayacaktir” dedi.
Çinar, Yesilyurt’un kirsal bölgelerinin kalkinmasi için göreve geldikleri günden bugüne kadar çok etkin ve aktif bir çalisma yürüttüklerini hatirlatarak, “Bizler Yesilyurt’un merkez ve kirsal tüm yasam alanlarinin top yekün gelismesi ve kalkinmasi için tüm imkanlarimizi seferber ediyoruz, 7/24 çalisiyoruz. Sahnahan son yillarda aldigi hizmetlerle hizla gelisiyor, bölgemizin tarimsal anlamdaki güçlü potansiyelini daha hareketli hale getirmek, burada yasayan degerli hemsehrilerimizin saglikli, güvenli ve güzel sartlarda hayatini sürdürmesi için yatirimlarimiz hiz kesmeden devam ediyor.2019 yilindaki seçimlerinde mahallemizi ziyaret ettigimizde bize iletilen sorunlarin büyük bir kismini çözüme kavusturduk, talepler tabii ki bitmez, özellikle bu bölgemizdeki tüm yasam alanlarina dogalgazin gelmesi içinde her türlü çalismayi ve görüsmeyi yapiyoruz. Milletvekillerimizde bu konuda bizlere gerekli destekleri veriyorlar, baglantisi yapilan yerlere dogalgazin verilmesiyle ilgili elimizden geleni yapiyoruz. Hemsehrilerimizin hayatini kolaylastirmak için üzerimize düsen ne varsa yerine getiriyoruz. Sahnahan’daki regülatör alanini kamulastirdik, aritma tesisinin tamamlanmasini bekliyoruz, önümüzdeki yil kanal etrafini temizleyip piknik alanlarini daha güzel bir hale getirecegiz. Mahallemizde yeni yollar açarak ulasim agini daha kaliteli hale getiriyoruz, çocuklarimiza yönelik spor tesisi yaptik. Kültürel hizmetler sundugumuz Yesilkonak Hizmet Binamiz bölgemizin en aktif mekanlari arasindadir, su anda bes olan kurs sayimizi artiracagiz. Bizler ilçemiz için ve sizler için çalisiyoruz. Yeni sosyal yasam alanlari ve parklar içinde çalismalarimiz sürüyor. Bizler ne kadar çok çalisirsak, ne kadar çok proje üretirsek, kentimiz ne kadar güzellesirse hemsehrilerimizin yasam kalitesi de o denli artar. Merkez ve kirsal ayrimi yapmadan tüm yasam alanlarimizi top yekün gelistirecek hizmetlere öncelik taniyoruz. Sahnahan’a her gelisimizde bizleri gönülden kucaklayan, ilgi ve destegini eksik etmeyen tüm hemsehrilerimize cani gönülden saygilarimi sunuyorum. Sahnahan’i daha fazla büyütmek, sorunlarina kalici çözümler getirmek ve gelistirmek için de çalismalarimiza ara vermeden devam edecegiz” diye konustu.
