Ordu'da 10 Kasim Törenleri

Ordu’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84’üncü ölüm yil dönümünde saatler 09.05’i gösterdiginde hayat durdu. Trafikte seyir halinde bulunan sürücüler araçlarini durdurup saygi durusunda bulundu, Istiklal Marsi okudu.

Ordu'da 10 Kasim Törenleri
Atatürk’ün 84’üncü ölüm yil dönümü dolayisiyla Ordu’da anma töreni düzenlendi.

Altinordu ilçesinde düzenlenen törende Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ilgililer çelenk sundu. Saatler 09.05’i gösterdiginde ise sirenler çalmaya basladi.

Bu sirada karayolunda bulunan araç sürücüleri ile caddede yürüyen vatandaslar, saygi durusunda bulundu, ardindan ise Istiklal Marsi okudu.

Ünye’de 10 Kasim programi yapildi

Ünye ilçesinde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete yolculugunun 84’üncü yili dolayisiyla ilk olarak Cumhuriyet Meydani’nda tören düzenlendi.

Törende, Ünye Kaymakami Ayhan Isik ve Belediye Baskani Hüseyin Tavli tarafindan çelenk sunuldu. Sonrasinda da saatler 09.05’i gösterdiginde siren sesleri ile beraber hayat durdu. Bazi sürücüler de araçlarindan inerek, saygi durusunda bulundu.

Fatsa’da saat 09.05’te hayat durdu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yil dönümü dolayisiyla ilk olarak Hükümet Konagi önünde düzenlendi.

Törende, Fatsa Kaymakami Avni Kula ve Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar tarafindan çelenk sunuldu, 2 dakikalik saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu.

Persembe’de 10 Kasim programi

Ordu’nun Persembe ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin yil dönümü dolayisiyla Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen programda Persembe Kaymakami Levent Yetgin ve Persembe Belediye Baskani Mustafa Sayim çelenk sundu. Ardindan 2 dakikalik saygi durusunda bulunuldu.

Kumru’da 10 Kasim dolayisiyla ile tören düzenlendi

Kumru ilçesinde de Atatürk’ün vefatinin 84’üncü yili dolayisiyla program düzenlendi.

Hükümet Konagi önünde düzenlenen törende, Kumru Kaymakamligi ve Kumru Belediyesi’ne ait çelenkler sunuldu. 2 dakikalik saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi okundu.
Kaynak: İHA