Görsel Sölene Rüzgar Engeli

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, olumsuz hava kosullari nedeniyle sicak hava balon turlari 3 gündür yapilamiyor.

Görsel Sölene Rüzgar Engeli
Dogal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan Kapadokya’da turistlerin ragbet gösterdigi etkinliklerin basinda yer alan sicak hava balon turu olumsuz hava kosullari nedeniyle 3 gündür yapilamiyor. Nevsehir’in Göreme beldesi ile Çavusin köyü çevresindeki vadilerden pes pese yükselerek peribacalari ve bir birinden güzel vadilerin kus bakisi izlenmesine olanak saglayan sicak hava balon uçuslari bu gün de iptal edildi. Sivil Havacilik Genel Müdürlügünce, Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan hava tahminleri sonrasinda, Kapadokya bölgesinde sicak hava balon turlari iptal edildi. Kapadokya’da sicak hava balon turlari, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Sivil Havacilik Genel Müdürlügünce (SHGM) yapilan degerlendirmelerin ardindan uygun hava kosullarinda gerçeklestirilebiliyor. Balon turlarinin iptal oldugunu söyleyen Sicak Hava Balon Pilotu Esma Ilçi, “Rüzgarin hizinin yüksek olmasindan dolayi balon uçuslari iptal oldu. Kapadokya bu görsel sölenden mahrum kaldi. Müsterilerimiz de Kapadokya’yi gökyüzünden seyretmek için umutla gelmisti. Bir sonraki gün insallah uçariz” seklinde konustu.

Görsel sölene taniklik etmek için gelen Volkan Özden de yaptigi açiklamada, “Balonlarin hava sartlarindan dolayi havalanmadigini söylediler. Biz buraya sabah saat 5’te geldik. Balonlar uçmadigi için mutsuz olduk” dedi.

Kaynak: İHA