Fidanlar Ormana Döndü Gelecege Nefes Oldu

Manisa’nin Demirci ilçesine bagli Kayranokçular Mahallesi yakinlarinda yer alan 231 hektarlik orman alanina 2008 yilinda dikilen 195 bin adet fidan artik fistikçami ormanina dönüstü. Fistikçami ormani yöre halkina hem oksijen ve hem geçim kaynagi oldu.

Fidanlar Ormana Döndü Gelecege Nefes Oldu
Manisa’nin Demirci ilçesinde 2008 yilinda bölgenin agaçlandirma projesini yöneten Orman Yüksek Mühendisi Ibrahim Çolak, Kilavuzlar Orman Isletme Sefi Ismail Apaydin ve Kayranokçular Mahallesi Muhtari Yüksel Yigit ile birlikte agaçlandirma alaninda incelemelerde bulunan Demirci Orman Isletme Müdürü Tayfun Dogan, agaçlandirma çalismalarin basladigi 2008 yilinda çekilen fotograflarla bölgenin su andaki durumunu paylasarak orman denizine dönüsen saha hakkinda bilgi verdi.

Projenin yöneticisi olan Orman Yüksek Mühendisi Ibrahim Çolak, "2008 yilinda basladigimiz çalismayi yerinde inceledik. 231 hektar alanda yaptigimiz çalismada 195 bin adet fistikçami, kizilçam ve servi fidani dikmistik. Gelecege nefes olacak insallah." dedi.

Kayranokçular Mahallesi Muhtari Yüksel Yigit’in 1,5 yasindaki oglu Ertugrul Yigit’i kucagina alarak açiklamalarda bulunan Demirci Orman Isletme Müdürü Tayfun Dogan, "Kayranokçular’da bundan 14 sene önce büyük emek verilerek yapilan agaçlandirma sahasindayiz. Burada emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Bizler de onlardan aldigimiz emaneti gelecek nesillere ulastirmak için çalisiyoruz. Kayranokçular köyünden küçük Ertugrul bu fistik çamliginda büyüyecek ve gelecek de onlari yetistirecek ve beraber büyüyecekler." diye konustu.

Dogan, Demirci Orman Isletme Müdürlügü Kilavuzlar Orman Isletme Sefligi sinirlari içerisinde bulunan Kuzuköy, Kovanci ve Kayranokçular Mahallelerinde bulunan 134, 135, 202, 205, 206, 207, 208 nolu bölmelerde 2008 yili programinda toplam 231 hektar alanda 195 bin adet kizilçam, fistikçami ve servi fidani dildigini söyledi.

Dogan, 2022 yilinda kozalak verimini artirmaya yönelik budama, bakim çalismasi yapildigini ve orman köylülerine is olanagi saglandigini ifade ederek, ormanlari tesis etmek kadar korumanin da önemli oldugunu vurguladi. Orman Isletme Müdürü Tayfun Dogan, vatandaslara ve yöre halkina da önemli sorumluluklar ve görevler düstügünü ormanlari hep birlikte koruyup gelecek kusaklara nefes olarak teslim edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA