Ezine Gida Ihtisas OSB'den Bayramiç'e Brifing

Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (EGIOSB) tarafindan Bayramiç’e bagli köylerin muhtarlarina brifing verildi.

Ezine Gida Ihtisas OSB'den Bayramiç'e Brifing
Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Altinok, Bayramiç ilçesine bagli köylerin muhtarlari, Il Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyelerini ve STK temsilcileri ile bulustu. Ezine ilçesinde kurulumu devam eden Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçe ve köylere ekonomik katkisi ve bölge hakkina saglanacak istihdam hakkinda bilgiler paylasildi.

Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Altinok, “Bu toplantilarin amaci Ezine Gida Ihtisas OSB’nin bölgeye saglayacagi istihdamin bölgeden karsilanmasi, tarim ve hayvancilik ile ilgili Osb’nin bölgeye saglayacagi avantajlar ve Ezine basta olmak üzere Bayramiç, Ayvacik ve tüm Çanakkale’yi ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda hazirlamaktir. 2016 yilinin Aralik ayinda kurulan yani 2017 yilinda diyebiliriz ve 2022 yilinda 5 yil gibi rekor bir sürede ilk fabrikasindan ürün almaya baslayacak. Bu güne kadar 750 bin metreküp kazi ve dolgu, 20 kilometre atik su, içme suyu ve yagmur suyu hatti, 4 kilometre anahat 27 kilometre iç hat olmak üzere 31 kilometre elektrik hatti, 12 kilometre yol 130 bin metrekare baton parke tas, 50 metre uzunlugunda köprü, 25 metre genisliginde menfez, giris taki ve 1150 metrekare idari binamizi tamamladik. Bizim maliyetimiz 300 milyon TL’ yi geçerken firmalarin yapacagi tahmini yatirim 8-10 milyar civarinda olacaktir.” dedi.

Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Altinok ayrica “Arsa tahsisleri esnasinda yönetim kurulu olarak süt ve süt ürünleri firmalarina pozitif ayrimcilik yaptik. Genel olarak bölgede çikan ürünleri isleyecek katma deger kazandiracak en fazla istihdam saglayacak firmalara yer vermeye çalistik. Burada toplamda 8 bin kisi istihdam edilecek. Firmalarin hali hazirda çalisanlari ile birlikte yaklasik 4 bin yeni istihdam olusturacagiz. Mümkün oldukça Türkiye genelinde çok organize sanayi bölgesine gidiyorum. Gerçekten organize sanayi bölgesi öncesi ve sonrasi sehirler çok degisiyor. Ancak biz bunu göç alarak degil, bölge halkini kalkindirarak bu degisime ayak uyduralim istiyoruz. Allah’a sükür verimli topraklarimiz var. Sadece Ezine olarak degil, Ayvacik, Bayramiç olarak da düsünmek lazim. Biz bunlari sizler ile degerlendirelim. Bu bir firsat burada disaridan göç almak yerine bizim kendi vatandasimiz istihdam saglasin. Kendi köylümüz bu imkani saglasin” diye konustu.

Bayramiç’te gerçeklesen toplantiya Bayramiç Kaymakami Alper Tas, Bayramiç Belediye Baskani Mert Uygun, Ezine Belediye Baskani Güray Yüksel, Geyikli Belediye Baskani Mevlüt Oruçoglu, SGK Çanakkale Il Müdürü Hilmi Ercan da katildi.

Kaynak: İHA