Büyüksehir'de Hedef Sifir Atik

Bursa Büyüksehir Belediyesi, toplumun çevre konusunda daha bilinçli ve duyarli olmasi hedefiyle her yas grubuna yönelik sifir atik egitimlerine araliksiz devam ediyor.

Büyüksehir'de Hedef Sifir Atik
Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde 2022-2023 egitim ögretim döneminde devlet okullarinda 3’üncü ve 4’üncü siniflar ile BUSMEK ve Ana Kucagi egitim noktalarinda sifir atik ile çevre egitimleri sürüyor. Bursa’yi daha saglikli ve yasanilabilir haline getirmek hedefiyle altyapi ile çevre yatirimlarini araliksiz sürdüren Büyüksehir Belediyesi, diger taraftan çevre konusunda daha duyarli ve bilinçli nesil yetistirilmesini hedefliyor. 2022-2023 egitim-ögretim döneminde 17 ilçedeki 20 okulda, Büyüksehir bünyesindeki 20 Ana Kucagi Egitim Merkezi ile 19 noktadaki BUSMEK noktalarinda ‘geri kazanim, su kirliligi, hava kirliligi, iklim degisikligi, enerji tasarrufu ve alinmasi gereken önlemler gibi birçok konu’ görsel materyallerle anlatiliyor.

Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Sube Müdürlügü personeli tarafindan verilen egitimlerde, 7 den 77’ye her yas grubu üzerinde farkindalik olusturulmasi planlaniyor. Gerçeklestirilen egitimler; Günes Enerjisi ile Çalisan Sifir Atik Evi, Puzzle, Atigimi Nereye Atayim, Flas Kartlar ile Dogru Ögreniyorum gibi uygulamali atölye çalismalariyla destekleniyor.
Kaynak: İHA