Atatürk, Tomarza'da Anildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ebediyete intikalinin 84. yil dönümü münasebeti ile tüm yurt genelinde oldugu gibi Tomarza Ilçesinde de saygiyla anildi.

Atatürk, Tomarza'da Anildi
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yil dönümü münasebeti ile tüm yurt genelinde oldugu gibi Tomarza ilçesinde düzenlenen programla anildi. Program, Hükümet Konagi önünde Kaymakam Metin Eyyüpkoca ve Belediye Baskani Davut Sahin’in Atatürk mozolesine çenek konulmasi ile basladi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 84 yil önce 10 Kasim sabahi saat 09:05’de hayatini gözlerini yumdugu saat itibari ile ilçede itfaiye, ambulans, polis ve jandarma araçlarinin siren esliginde iki dakikalik saygi durusunda bulunulmasi; ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile program son buldu. Daha sonra Tomarza Sehit Üsttegmen Efkan Cengiz Ortaokulu Konferans Salonunda ögrencileri tarafindan sunulan ’10 Kasim’ programi düzenlendi.

Programa; Kaymakam Metin Eyyüpkoca, Belediye Baskani Davut Sahin, Cumhuriyet Savcisi Ibrahim Halil Çayan, Ilçe Garnizon Komutani Halil Kocadag, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Kurt basta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA