VEDAS'ta Modernize Çalismasi

VEDAS Mus Il Müdürlügü tarafindan elektrik sebekelerinin sorunsuz isletilmesi ve modernize edilmesi amaciyla gerçeklestirdigi yatirim, bakim ve onarim çalismalarini sürdürüyor.

VEDAS'ta Modernize Çalismasi
Kent genelinde es zamanli olarak çalismalarini sürdürdüklerini belirten VEDAS Mus Il Müdürü Suat Cosar, bu yil özellikle bakim ve onarim çalismalarina büyük önem verdiklerini söyledi.

Merkez, ilçe ve köylere enerji saglayan hatlarda gerçeklestirdikleri önleyici bakim çalismalariyla sebeke unsurlarinin tamamina dokunduklarini kaydeden Cosar, “Tüm sebeke unsurlarini tek tek kontrol ederek gerekli bakim ve onarim çalismalarimizi gerçeklestirdik” dedi.

Yatirim çalismalari çerçevesinde yeni açilan yerlesim yerlerinin enerjilendirildigini aktaran Cosar, “Sebekemizi güçlendirmek ve modernize etmek amaciyla bakim ve onarim çalismalari kadar yatirim çalismalarimiza da agirlik veriyoruz. Kirsal bölgelerimizi enerjilendiren agaç direkli eski sebekenin yerine demir ve beton direklerle güçlendirdigimiz yeni ve güçlü elektrik sebekeleri tesis ediyoruz. Kirsal bölgelerimizde gerçeklestirdigimiz bu yatirimlarimizin yani sira merkezde de havai hatlari yer altina alarak sebekemizi iklimin olumsuzluklarina karsi da korumus olduk. Aydinlatma yatirimlarimizla sokak ve caddelerimizi isil isil hale getiriyor, SCADA sistemimizle uyumlu yeni dagitim merkezleri insa ederek sebekemizi modernize ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA