(ÖZEL) Tasarruf Için Bakim Önemli

Kütahya’da yaklasan kisla birlikte kombi ve petek bakimi yaptirmak isteyenlerin sayisi artarken, usta Cem Bingöl, bakimin önemini ve dogalgaz tasarrufunun nasil saglanacaginin detaylari ile anlatti.

(ÖZEL) Tasarruf Için Bakim Önemli
Düzenli olarak kombi ve petek bakimlarinin yapildigi takdirde faturalarda yüzde 25’e varan tasarruf saglanabilecegini söyleyen Kombi Bakim Ustasi Cem Bingöl, “Havalar sogumaya basladi.

Bizler de artik kombilerimizi yakmaya basladik. Ama kombi bakimlarinda önemli. Biz normalde müsterilerimize kombi bakimlarinin yetkili servisler tarafindan yaz aylarinda yaptirmalarini tavsiye ediyoruz, çünkü kis aylarinda hem yogunluk artiyor, hem de vatandaslara zamaninda yardimci olamayabiliyoruz. Vatandaslarimiz. Bu yüzden vatandaslar yaz aylarinda kombi bakimlarini yaptirirlarsa hem sicak hem de güvenli bir kis geçirebilirler. Kombiden alinan verim artarken düzenli olarak yaptirilan kombi ve petek bakimlari ile faturada yüzde 25’e varan tasarruf saglamalari mümkün” dedi.



"Kombi bakim ücreti 350 TL"

Kombilerde geri dönüsü olmayan arizalarin olmamasi için bakimlarin önemine vurgu yapan Bingöl, “Bu yil bakimlar 350 TL’den yapiyor. Vatandaslarimiz bu konuda yetkili firmalari arayarak randevu alabilirler ve kis gelmeden bakimlarini yaptirabilirler. Zaten bakimi zamaninda yaptirilmaya kombilerin kis aylarinda ariza vermesi muhtemeldir. Yaz aylarinda stabil bekleyen ve bakimi yapilmayip çalismayan kombilerin çesitli parçalarinda zamanla deforme olurken kis aylarinda kombinin tamamen kullanilamayacak hale kadar gelebiliyor. Zamaninda 350 TL’lik bir bakim yaptirilarak, sifiri 10 bin TL’den baslayan kombi almaktan uzak kalabilirler" diye konustu.



"Yetkili servise yaptirin"

Her iste oldugu gibi kombi bakiminda da isin ehli yetkililerden destek alinmasi gerektigine vurgu yapan Kombi Bakim Ustasi Cem Bingöl, ”Her iste oldugu gibi kombi bakiminda da yetkili servislerden destek alinmasi gerekiyor. Devletimiz bu konuda önemli adimlar atti. Kombi bakimlarini sadece ’Gaz yakici cihaza müdahale’ belgesi yetkili servislere yaptirilmali. Islerde daha sonra problem yasanmamasi için bu belgeye sahip yetkililer ile çalisilmasi gerekiyor. Önceden soba zehirlenmenin de oldugu gibi gaz da patlayabilen tehlikeli bir madde, onun için vatandaslar kendileri müdahale etmemeleri gerekiyor. Kombi üreticileri periyodik bakimda 6 aylik araliklari öneriyorlar ancak, yil da bir kez de kombinizin bakimini yaptirmaniz saglik ve güvenli kis geçirmeniz için yeterli olacaktir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA