(Özel) Penguenlerin Balik Keyfi

Bursa Hayvanat Bahçesi’nde görevliler tarafindan beslenen penguenler, baliklari afiyetle midelerine indirdi. Flamingolarin beslenmesi ise renkli görüntülere sahne oldu.

(Özel)  Penguenlerin Balik Keyfi
Bursa Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin sevimli misafirlerinden penguenler, bakicilarinin kova ile çikardigi sesi duyunca kosusturmaya basladi.

Kimi paytak paytak hizla yürümeye çalisirken, kimi ise havuzun içerisinden hizla takip etmeye seçti. Kovadan çikan baliklari siraya geçerek bir bir midelerine indiren penguenler, kendilerini izleyen çocuklara da büyük heyecan yasatti.

Çok zevkli bir gün geçirdiklerini belirten çocuklar, farkli farkli hayvanlari tanima firsati bulduklarini söyledi.

Penguenlerin ise çok tatli olduguna dikkat çeken ögrenciler, onlarin korunmasi gerektigini ifade etti.

206 bin metrekare alana kurulu, dünya standartlarina uygun yapilan Bursa Hayvanat Bahçesi, 121 tür ve yaklasik bin 300 hayvana ev sahipligi yapiyor. Yaz aylarinda on binlerce vatandasi agirlayan hayvanat bahçesi, Kasim ayinda yazdan kalma havada da ögrencilerin akinina ugradi.

Flamingolarin beslenmesi ise çocuklarin çok dikkatini çekti. Bakicisi tarafindan birakilan yiyecekleri yemek için ugras veren flamingolar, farkli yeme teknikleriyle begeni topladi.
Kaynak: İHA