Oluklu'da Trafik Akisini Rahatlayacak

Yesilyurt Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, Malatya’nin hem ticaret hem de tarimsal anlamda hizla gelisen mahallelerinden Oluklu Mahallesinde 2022 yili Yatirim Programina alinan yol açma, yenileme ve sathi kaplama çalismalarina hiz verdi.

Oluklu'da Trafik Akisini Rahatlayacak
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, beraberinde Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Cüreoglu ve Yesilyurt Belediyesi Fen Isleri Müdürü Hasan Özaltun ile birlikte Oluklu Mahallesine giderek, bölgenin trafik akisini rahatlatacak yeni yol çalismalarini inceledi. Yesilyurt Belediyesinin yatirimlariyla bölgenin ulasim sorununa kökten çözüm getirildigini söyleyen Oluklu Mahallesi Muhtari Ali Senci, “Yesilyurt Belediyemizin tüm hizmetlerinden çok memnunuz. Yollarimiz yapildi su anda 35 km’ye yakin yeni yapilan yolumuz bulunuyor. Belediye Baskanimiz Mehmet Çinar ile Fen Isleri Müdürlügü ekiplerine çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Oluklu mahallesini akici, güvenli ve konforlu yol agiyla bulusturmaya devam ettiklerini söyleyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Fen Isleri Müdürlügü ekiplerimiz bu bölgemizde sathi kaplama öncesinde serme, sikistirma, temel alt yapi malzeme serimi çalismalarina hiz verdiler. Ekiplerimiz, alt yapi çalismalarinin ardindan sathi kaplama serimini yaparak 3 kilometrelik yolumuzu güzel ve kaliteli hale getirecekler. Malatya’nin bati tarafinda, Dogansehir ve Akçadag Ilçelerimiz ile Gözene mahallemizin sinirinda bulunan Oluklu mahallemizde son dönemlerde yogunlasan bag ve bahçe islerinin yani sira yeni ticari isletmelerde açilmaya baslandi. Bölgemizde ciddi seviyede organik tarimda yapiliyor. Tas ve mozaik ocaklarinin yani sira sayisi artan günes enerji sistemleri ve tavuk çiftliklerinin de olmasi bu bölgenin ticari potansiyelini hareketlendirdi. Yesilyurt Belediyesi olarak ta hem tarimsal hem de ticaret anlaminda hareketli bir yapiya bürünen bu sirin beldemizin konforlu, akici ve güvenli yollarla bulusturmak için çok ciddi yatirimlar yapiyoruz.2014 yilindan bugüne kadar 35 kilometreye yakin yol yenileme ve düzenleme çalismasi yaparak bölge trafiginin daha akici hale gelmesini sagladik. Sicak asfalt ve sathi kaplama serimlerimizle yollarimizin kalitesini artirdik. Bölgemizi sik sik ziyaret ederek mahalle sakinlerinin taleplerinin yerine getirilmesine büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Yapilan yol ve diger hizmetlerin ardindan mahallemizde yeni isyerleri açildigini görmek, bag ve bahçe islerinin arttigini görmek bizi mutlu ediyor. Yeni yatirimlarimizla Oluklu mahallemizi gelistiriyoruz” seklinde konustu.

Yesilyurt’un 81 mahallesindeki yol agini güvenli ve akici hale getirmek amaciyla 7/24 çalistiklarina dikkat çeken Çinar, ’’Yeni yollar yasam standarti yüksek bir yasam ve ticari hareketlilik demektir. Oluklu mahallemiz ve diger bölgelerdeki sathi kaplama çalismalarimizla birlikte toplamda 138 km. sathi kaplama çalismasini tamamlamis olacagiz. Bugüne kadar ki yatirimlarimizla 2022 yili için sathi kaplamada belirledigimiz hedeflerin üzerine çikmis bulunuyoruz. Mahallelerimiz ne kadar gelisir ve güzellesirse ilçemizde, kentimizde ve ülkemizde o denli güzellesir. Yesilyurt Belediyesi olarak yaptigimiz tüm hizmetlerle Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan ‘Türkiye Yüzyili’ vizyonuna katki sunmaya çalisiyoruz. Ticaretin ve tarimsal potansiyelimizin daha hareketli bir yapiya kavusmasi için yol agimizi sürekli güçlendiriyoruz ve konfor seviyesini yükseltiyoruz. Mahalle muhtarlarimiz ve mahalle sakinlerimizin destekleriyle Yesilyurt’umuza deger katan hizmetlerimize yenilerini ekleyerek milletimize hizmet yolunda durmadan dinlenmeden çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA