Mersin'de 2. Çevre Yolu Üzeri Trafige Açildi

İçel Büyüksehir Belediyesinin yapimini sürdürdügü ‘18. Cadde Altgeçit Çalismalari Projesi’ çerçevesinde trafige kapatilan Hüseyin Okan Merzeci Bulvari dogu-bati istikameti yeniden trafige açildi.

Mersin'de 2. Çevre Yolu Üzeri Trafige Açildi
Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesinin, Dikenliyol olarak bilinen bölgede agustos ayinin basindan itibaren sürdürdügü altgeçit projesinin bir bölümü tamamlandi. Dogu-bati aksi çalismalari nedeniyle Hüseyin Okan Merzeci Bulvari’nin bir kismi 17 Eylül’de trafige kapatilmisti. Bir buçuk ay gibi kisa sürede çalismalari tamamlayan ekipler, bulvarin dogu-bati aksini trafige açarak vatandaslarin hizmetine sundu.

“Kapali kesiti 43 gün gibi kisa bir sürede tamamladik”

Projenin, 2. Çevre Yolu üzerinde kuzey-güney yönlü ilk alt geçit çalismasi oldugunu kaydeden Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligina bagli Kalite ve Kontrol Sube Müdürü Ahmet Serkan Ataman, “Proje çerçevesinde 17 Eylül’de trafige kapattigimiz 2. Çevre Yolu üzerindeki kisimda, 43 gün gibi kisa bir sürede kapali kesitimizi tamamladik. 31 Ekim tarihi itibariyle de bu kismi dogu-bati yönünde trafige tekrar açtik. Alt geçit çalismalarimiz ise tüm hiziyla devam ediyor” dedi.

Projenin kuzey-güney yönlü çalismasinin da kisa süre sonra tamamlanacagini ifade eden Ataman, “Bu yönü de tamamladigimizda bu proje hem GMK Bulvarini 3. Çevre Yoluna baglayacak hem de Sevgi Kavsagi ve Demokrasi Kavsaginin kuzey-güney yönlü trafik yogunlugunu azaltmis olacak. Çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Burayi da en güzel, en estetik, en kaliteli sekilde hizmete açacagiz. Vatandaslarimizin da bittikten sonra çok memnun kalacagini düsünüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA