Iklim Ve Gençlik Forumu Yapildi

Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu katkilari ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi Sivas AB Bilgi Merkezi organizasyonu ile Iklim ve Gençlik Forumu düzenlendi.

Iklim Ve Gençlik Forumu Yapildi
Sivas TSO Çok Amaçli Salonda gerçeklestirilen ve Iklim ve gençlik forumuna Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr Murat Tokrasi, Doç Dr. Sefer Darici Dr. Selçuk Yasin Yildiz ve Dr. Kürsad Özkaynar’in moderatör oldugu programa Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ögrencileri katildi.

AB Türkiye Gençlik Forumunda katilimci gençlerin çözüm önerilerini içeren rapor Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonuna sunulacak.

Programla ilgili bilgi veren Sivas TSO AB Bilgi Merkezi sorumlusu Banu Konk, “Avrupa Birligi Iklim Diplomasisi Haftasi çerçevesinde gerçeklestirilecek kampanya ve etkinliklerle iklim degisikligi ile mücadeleye önemli bölgesel katkilar saglanmaktadir. Bu çerçevede Avrupa Birligi Bilgi Merkezlerinin yer aldigi 19 ilde forumlar, sahil temizleme, konferans, seminer, bisiklet turu, agaç dikimi gibi etkinlikler yapilmaktadir. Bizde, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sivas AB Bilgi Merkezi olarak Iklim ve Gençlik Forumu etkinligini gerçeklestirdik. Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu finansal destegi ile düzenlenen forum etkinliginde üniversite gençlerinin, iklim krizi ile ilgili karar vericilere yönelik yapici ve çözüm odakli öneriler olusturulmasina katki saglamak, iklim ile ilgili temalarda grup çalismalari ve atölyeler düzenlendik. Katilim saglayan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda SCÜ Çevre ve Iklim Kulübü ögrencilerine katilim sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA