Gitar Festivali Basliyor

Antalya’da Muratpasa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Dernegi’yle düzenledigi Uluslararasi Antalya Gitar Festivali, 11’inci yilinda sahneyi, kusaginin en iyi gitaristlerinden kabul edilen Ignacio Rodes konseriyle açiyor

Gitar Festivali Basliyor
Sanat danismanligini klasik gitarin önemli ismi Ahmet Kanneci’nin yaptigi 11. Uluslararasi Antalya Gitar Festivali, 3-5 Kasim tarihlerinde gerçeklestirecek. Festival, persembe günü Türkan Soray Kültür Merkezi’nde, saat 20.00’de uluslararasi yarismalarda birincilikleri bulunan ve kendi kusaginin en iyi gitaristlerin kabul edilen Ignacio Rodes konseriyle açilacak.

Festivalde 2’nci gün Avusturya’da çalisan en önemli gitar profesörlerinden biri olan Gabriel Guillen konseriyle devam edecek. Festivalin son günü, 5 Kasim Cumartesi ise Hüsrev Isfendiyaroglu sahne alacak. Her iki konser de Türkan Soray Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de baslayacak. Ücretsiz konserler için 0553 131 98 35 numarali whatsapp hattindan rezervasyon talebi yapilmasi yeterli olacak.

Belediye Baskani Ümit Uysal, Uluslararasi Antalya Gitar Festivali’ni 11’inci yilina ulastirmanin mutlulugunu ve sevincini yasadiklarini söyledi.

Festivalin kentin merakla beklenen etkinlikleri arasinda yer aldigini ve bir marka haline geldigini belirten Baskan Uysal, “Ahmet Kanneci’nin sanat danismanliginda her yil yeni virtüözleri, gitarda yeni yaklasimlari dinliyor olmak Antalya’mizin kültür ve sanat dünyasi içinde çok degerli. Kültür ve sanat etkinlikleri, bir sehir için temel altyapi hizmetlerinden farksizdir, vazgeçilmezdir, gereklidir” diye konustu.

ODTÜ Antalya Mezunlar Dernegi Baskani Yildirim Simsek ise 11 yildir her festivale ilk günün heyecaniyla hazirlandiklarini söyledi.

Bu yil da gitarin çok önemli isimlerini sanatseverlerle bulusturacaklarini dile getiren Simsek, “Bize her türlü destegi veren Belediye Baskani Ümit Uysal ve sanat danismanimiz Ahmet Kanneci’ye tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA