Contact'ta Ödüller Sahiplerini Buldu

Yasar Üniversitesi Iletisim Fakültesi ev sahipliginde, bu yil 8’incisi düzenlenen Contact Uluslararasi Ögrenci Filmleri Festivalinde kazananlar belli oldu.

Contact'ta Ödüller Sahiplerini Buldu
Yasar Üniversitesinin 2014’den bu yana düzenledigi ve Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan desteklenen 8. Contact Uluslararasi Ögrenci Film Festivalinde ödüle layik görülen filmler belli oldu. Bu yil ilk kez Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan desteklenen ve 2 bine yakin basvuru yapilan festivalin finalinde; Türkiye, Rusya, Ukrayna, Fransa, Belçika, Hollanda, Polonya, Sirbistan, Çin ve Japonya’dan filmler yaristi. Jüri üyeliklerini Beyrut Saint-Joseph Üniversitesi Tiyatro, Görsel-Isitsel ve Sinema Çalismalari Enstitüsünden (IESAV) Toufic El-Khoury ve Hady Zaccak’in yani sira Senarist ve Yönetmen Ayhan Sonyürek, Belgesel Yönetmeni Ebru Seremetli ve Izmir Sinema Ofisi Koordinatörü Gülen Gözkara’nin üstlendigi festivale pek çok yerli ve yabanci akademisyen ve ögrenci katildi.

4 gün boyunca festivale katilan filmlerin gösterimlerinin yani sira söylesi ve atölye çalismalari yapildi.

Festivalin kapanis töreni Selçuk Yasar Kampüsü Ana Konferans Salonunda gerçeklestirildi.

Yasar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer’in de katildigi törende ödüller sahibini buldu. Jüri tarafindan yapilan degerlendirmenin sonunda 8. Contact Uluslararasi Ögrenci Filmleri Festivalinde En Iyi Film ödülünü Polonya’dan yönetmen Bartosz Brzezinski’nin The Howling isimli film aldi. En Iyi Hikaye ödülü Sirbistan’dan Danilo Stanimirovic’in yönettigi Prokop isimli filmin oldu. Ukrayna’dan yönetmen Konoplya Oleksandra Andriyivna’nin yönettigi Well, You’re A Fool Lisa isimli film En Iyi Sinematografi ödülüne layik bulunurken, En Iyi Yapim ödülünün sahibi ise Türkiye’den yönetmen Engin Ökmen’in yönettigi Timeless Crow isimli film oldu. Polonya’da yönetmen Anna Josinska’nin Eastern Romance isimli filmi ise Ögrenci Jürisi ödülüne layik bulundu.

Yasar Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sevda Alankus, “Dünyanin farkli yerlerinden gelen misafirlerimizle birlikte olmanin keyfini yasiyoruz. Dört gün boyunca ögrencilerin çektigi filmleri izledik. Contact, bir kez daha bizleri is birlikleri için cesaretlendirdi. Festivalin düzenlenmesinde emegi geçen basta Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Baskani Prof. Dr. Nazli Bayram’a, hocalarimiza, ögrencilerimize ve mezunlarimiza sadece festivaldeki 4 gün için degil, 8 ay süren hazirlik çalismalari için tesekkür ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanligi basta olmak üzere tüm sponsorlarimiza verdikleri desteklerden dolayi özel olarak tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Festivalin misafir okulu Beyrut Saint-Joseph Üniversitesi Tiyatro, Görsel-Isitsel ve Sinema Çalismalari Enstitüsünden (IESAV) Toufic El-Khoury ise, “Yasar Üniversitesine bu harika organizasyon için özel olarak tesekkür etmek istiyorum. Üniversitelerin arasindaki potansiyel is birligi için çok güzel etkinlikler. Bu organizasyonda bunu gösteriyor. Ögrencileri, akademisyenlere ve emegi geçenleri kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA