Baskan Eroglu'dan Birliktelik Vurgusu

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, ülkemizde yasayan farkli kültürlerin bir mozaigi olusturdugunu ifade ederek, “Biz ortak degerlerle birbirine siki sikiya bagli bir milletiz" dedi.

Baskan Eroglu'dan Birliktelik Vurgusu


Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Turhal Belediye Baskani Ilker Bekler ile birlikte Turhal Yavsan Cem Evi’ni ziyaret etti. Samimi bir havada geçen ziyarette vatandaslarla sohbet eden Baskan Eroglu, birlik beraberlik vurgusu yapti. Atalarimizin bu topraklarda yüzyillardir pek çok cendereyle karsi karsiya kaldigina dikkat çeken Baskan Eroglu, “Güzel olanin basi beladan kurtulmaz derler ya; o yüzden bu aziz topraklar pek çok mücadeleler vermisiz. Tokat sehrimiz de bu güzel vatan içerisinde birçok güzelligin membaidir. Arsivlerde adi ‘Darunnasir’ yani yardim edenler diyari olarak da geçer. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde ifade ettigi garip dostu bir sehirdir. Haci Bektasi Veli’nin ifadesi ile de bu toprak bir alimler, fazillar yurdudur. Tokat, yardimsever insanlarin yasadigi zor durumda kalan insanlari karsilayan onlara kucak açan bir sehirdir. Bu sebeple çok farkli bakis açilari ve kültürlerin bir arada yasadigi bir sehirdir. Her farkli bakis açisini, görüsü, kültürü Tokat’imizin bir motifi olarak görüyoruz. Güzel bir halinin motifleri gibi. Bu motifler bir araya gelerek o güzel desenlerle bezenmis güzel Tokat’i olusturuyor" diye konustu.



"Biz ortak degerlerle birbirine siki sikiya bagli bir milletiz"

Baskan Eroglu, ülkemizde yasayan farkli kültürlerin bir mozaigi olusturdugunu ifade ederek, “Ülkemiz de aynen Tokat’imiz gibi farkli desenlerle güzelligi olusan bir ülke. Biz ortak degerlerle birbirine siki sikiya bagli bir milletiz. Rabbimiz bir, peygamberimiz birdir. Hazreti Ali Efendimiz, Hazreti Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz, Haci Bektasi Veli’den tutun Yunus Emre’ye, Pir Sultan Abdal’a, Hubyar’a kadar hepsi bizim ortak degerlerimiz, büyüklerimizdir. Bayragimiz birdir. Sehitlerimizin kanlariyla sulanmis bayragimizdaki hilalimiz; bagimsizligin sembolüdür ki, ortak degerimizdir. Tarih boyunca milletimiz hiçbir kuvvetin egemenligi altina girmemistir. Hep bagimsiz olmustur. Bayragimizdaki yildizimiz da bu ülkenin insanlaridir, hepimiziz. Bir ayrilik görmüyoruz. Ben Ak Partili bir belediye baskaniyim fakat milletimize hizmet götürürken partisine bakmaksizin herhangi bir ayrim yapmadan hizmeti götürmeye gayret ediyoruz. Cumhurbaskanimiz da bu bakis açisiyla milletimiz üzerinde bir ayrim yapmadan bu hizmetleri götürme noktasinda örnek aldigimiz büyügümüzdür. Cem Evlerinin statülerinin gelistirilmesi için çalismalar yapilmis ve kaynaklar aktarilmistir. Bizler de yerel yönetimler olarak bu noktada elimizden geleni simdiye kadar yaptigimiz gibi bundan sonra da yapmaya devam edecegiz. Bizleri burada güzel gönüllerinizle misafir ettiniz, sizlerle burada bu güzel sohbetleri yapmamiza vesile oldunuz. Misafirperverliginiz için çok tesekkür eder, kapimizin sizlere daima açik oldugunu ifade etmek isterim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA