Ameliyathanede Yangin Tatbikati

Malatya Inönü Üniversitesi Turgut Özal Tip Merkezi’nde (TÖTM) ameliyathanesinde yapilan yangin tatbikatinda gerçegi aratmayan görüntüler ortaya çikti.

Ameliyathanede Yangin Tatbikati
Ilk defa bir hastanenin ameliyathanesinde düzenlenen tatbikatta senaryo geregi 3 ameliyat olan hasta ve operasyonlari gerçeklestiren 1 doktor, 8 hemsire 11 anestezi teknikeri ve 1 sekreter, mahsur kaldigi odadan ekipler tarafindan kurtarildi.

Hastane afet plani çerçevesinde TÖTM Bashekimi Doç. Dr. Adil Baskiran’in koordinesinde gerçeklesen tatbikatta, yangina ve 3 ayri ameliyathanesinde mahsur kalan personele Ameliyathane Söndürme Ekibi, Kirmizi Kod Ekibi, Arama Kurtarma Ekibi ve hastane personeli müdahale etti. Basarili bir sekilde gerçeklestirilen tatbikat sonrasinda personeli tebrik ederek, kutladi.

Yangin tatbikati hakkinda bilgi veren Bashekim Doç. Dr. Adil Baskiran, ’’Senaryo geregi TÖTM’de hastanenin bodrum katinda 25 numarali ameliyathanenin respiratör cihazindan çikan yangin, yanici-parlayici maddelere siçramasi sonucu büyümüstür. Ameliyathane Söndürme Ekibi, Kirmizi Kod Ekibi ve TÖTM Arama Kurtarma ekiplerinin mücadelesiyle yangin kontrol altina alindi. Ameliyathanedeki diger odalarin ve koridorlarin yogun duman altinda kalmasi sonucunda 1 doktor, 8 hemsire, 11 anestezi teknikeri ve 1 sekreterin dumandan etkilenerek Acil Servise dikey tahliyeleri gerçeklestirildi.

Ameliyathanenin 5, 11 ve 21 numarali odalarinda ameliyati devam eden 3 hastanin ise yogun bakimlara yatay tahliyeleri gerçeklestirildi.

Hastane Afet ve Acil Durum Plani (HAP) Baskani olarak ben, planlama sefinin verdigi bilgiler dogrultusunda acil durumu sonlandirdim ve Yesil Kodu ilan ettim” dedi.

Baskiran ilk kez bir ameliyathanede tatbikat düzenlendigini kaydederek, ’’Bütün büyük kurumlarda bu gibi afet olaylari gerçeklesebilir. Ilk defa ameliyathanede uygulamis oldugumuz bu yangin tatbikati tamamen hastane personelimizin emegi ve çabasiyla gerçeklesti. Çok basarili bir tatbikat oldu. Hepsini tebrik ediyorum. Ameliyathanede çikabilecek herhangi bir olumsuz olay karsisinda ya da bugünkü tatbikat gibi çikabilecek yangin karsisinda nasil önlem alacagimiz konusunda hem arkadaslari bilinçlendirdik hem de nasil müdahale edebilecegimizi gördük” ifadelerini kullandi.

Basarili bir sekilde gerçeklestirilen tatbikat sonrasinda Bashekim Baskiran, personeli tek tek kutladi.
Kaynak: İHA