Trabzon'da Viyadükler Böyle Süsleniyor.
Türkiye’nin en maliyetli sehir içi yollari arasinda gösterilen Trabzon’daki toplam 28 km’lik Kanuni Bulvari’nda viyadük ve tünellerin yapimi sürerken, proje kapsaminda viyadüklere doga temali görseller yapiliyor.

Sehrin Yildizli Mahallesi ile Akoluk arasinda geçisi saglayacak olan Çukurçayir 1 Tünelinde çalismalar devam ederken, özellikle Boztepe Mahallesi Cephanelik Sokak’ta çalismalar yogunlasti. Bulvar üzerinde bulunan Bahçecik Tüneli’nin ise bu yil sonunda kadar ulasima açilmasi planlaniyor.
Trabzon’da 2011 yilinda temeli atilan ve önemli bir ulasim altyapisi olarak planlanan Kanuni Bulvari’nin 2. kisminda çalismalar sürüyor. Planlanan yolun yapiminin en önemli bölümünü viyadük insaatlari olustururken, Boztepe Tüneli ve Bahçecik Tüneli’nin de içinde bulundugu 5 km’lik kesimin Çukurçayir Kavsagina kadar olan kisminda çalismalar araliksiz sürüyor.
Viyadük duvarlarina doga figürleri yapiliyor
Boztepe Tüneli kismindaki insaat alanindaki viyadüklerin tabyalarinin kurulumu sürerken, bir yandan da viyadük duvarlarina doga temali resimler yapiliyor.
Yaklasik 4 haftadan beri devam eden çalismalarda 3 bin metrekare kadar alanda doga temali resimler yapilirken profesyonel ressamlardan Mustafa Arslan, su ana kadar yaklasik 2 bin 500-3 bin metre karelik alanda çalisma yaptiklarini belirterek “Profesyonel ressamim, duvar resimleri yapiyorum. Türkiye’nin birçok yerinde buna benzer çalismalar yaptim. Merkezimiz Istanbul ve agirlikli olarak Istanbul’da çalisiyoruz. Trabzon’a geleli 3-4 hafta oldu yaklasik 2 -3 bin metre kare yer yaptik. Duvarin betonun kötü görünüsünü ortadan kaldirmak için doga temali yesil sarmasiklar, agaçlar buranin dogasina uygun resimler yapiyoruz. Çogunlukla olumlu yönde tepkiler aliyoruz su ana kadar olumsuz bir durumla karsilasmadik. Dolayisiyla yaptigimiz çalismayla betonun kötü görünümü ortadan kaldiriyoruz daha güzel görünüyor” dedi.
