Londra'da Mahsa Amini Için Protesto

Iran’in baskenti Tahran’da 13 Eylül’de gözaltina alinan 22 yasindaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de hayatini kaybetmesinin ardindan Ingiltere’nin baskenti Londra’da protesto düzenlendi.



Iran’da gözaltina alindiktan sonra hayatini kaybeden 22 yasindaki Mahsa Amini için Ingiltere’nin baskenti Londra’da protesto düzenlendi.

Ingiltere’de yasayan Iranlilarin ve bazi Ingiliz sivil toplum kuruluslarinin ortak düzenledigi gösteride yüzlerce kisi Trafalgar Meydani’nda bir araya geldi. Göstericiler ellerinde, "Iran için özgürlük", “Mahsa Amini” ve “Iran’da kadinlara özgürlük” yazili pankartlar tasiyarak, Iran hükümetine tepki gösterdi. Trafalgar Meydani’nda yapilan konusmalarin ardindan yürüyüse geçen göstericiler, Parlamento Meydani’nda gösterilerini sonlandirdi.

Iran’in baskenti Tahran’da 13 Eylül’de gözaltina alindiktan sonra fenalasarak hastaneye kaldirilan 22 yasindaki Mahsa Amini’nin 16 Eylül’de yasamini yitirmesi ülkede infiale yol açmisti. Amini’nin 17 Eylül’de memleketi Sakkiz kentindeki cenaze töreni sonrasinda baslayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayilmisti. Iran devlet televizyonu, gösterilerde aralarinda güvenlik güçlerinin de oldugu 41 kisinin hayatini kaybettigini duyurmustu.
Kaynak: İHA