Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan degerlendirmelere göre; yurt genelinin parçali, yer yer çok bulutlu, Marmara’nin güney ve dogusu, Iç Ege ve Mugla, Akdeniz, (Kayseri, Nigde ve Yozgat il merkezleri hariç) Iç Anadolu, Bati ve Orta Karadeniz, Dogu Karadeniz kiyi illerinin iç ve yüksek kesimleri ile Malatya’nin bati çevrelerinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Yagislarin ögle saatlerinde Bati Akdeniz’in iç kesimleri ve Konya çevreleri, Antalya’nin dogu, Mugla’nin kiyi kesimlerinde kuvvetli olmasi bekleniyor.

Hava sicakliginin kuzey, iç ve bati kesimlerde mevsim normallerinin altinda düsecegi, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgarin genellikle kuzey, kuzeybati, güney ve dogu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette; Marmara ile Kuzey Ege kiyilarinda kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde saganak, yer yer gök gürültülü saganak yagisli 21

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak yagisli 22

Izmir: Parçali ve az bulutlu 26

Adana: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli 31

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli 27

Samsun: Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç ve yüksek kesimleri, gece saatlerinde il geneli hafif saganak yagisli 22

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde iç ve yüksek kesimleri saganak yagisli 20

Erzurum: Parçali ve az bulutlu 25

Diyarbakir: Az bulutlu ve açik 34
Kaynak: İHA