Baskan Adayi Ercan, Hedeflerini Anlatti

Mugla Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (MUTSO) baskanlik seçimlerinde adayligini açiklayan mevcut Baskan Mustafa Ercan, meslek komitesi üyeleri ile birlikte hedeflerini açikladi.

Baskan Adayi Ercan, Hedeflerini Anlatti
Mugla Ticaret ve Sanayi Odasi’nin 15 Ekim Cumartesi günü gerçeklesecek olan baskanlik seçimlerinde aday olan Mustafa Ercan, Mentese Ögretmenevinde meslek komitesi üyeleri ile birlikte bir araya geldi.

"2 dönemden fazla baskanligi dogru bulmuyorum"

MUTSO Baskan adayi Ercan, “Geçen dönem seçimin hemen ardindan önceki yöneticinin istifasi üzerine yönetim kurulunun seçimi ile baskanlik görevini yerine getirdim. Hep birlikte siz yol arkadaslarimla ‘Yeni Mugla Hikayesi’ için yola çiktik. Bu dönem seçilmis ve kendi ekibi ile çalisan bir baskan olmak için adayim. Bu ekip her zaman degisimin saglanmasi ilkeleri etrafinda birleserek sadece iki dönem baskanlik karari almisti. Ben bu ortak görüse sadik kalarak sadece bu dönem için adayim. Her zaman ve her yerde söyledigim gibi genç arkadaslarimizin yolunu açmamiz gerekmektedir. Bu nedenle 2 dönemden fazla baskanlik yapilmasini dogru bulmuyorum” dedi.

"Bu meslek örgütümü baska amaçla kullanmadim, kullanmayacagim"

Baskan adayi Ercan, ekip ruhunun verimli çalismanin en önemli kriteri oldugunu belirterek, “Bu ruhtan ayrilir ve sahsi menfaat güderseniz bulundugunuz yerin kurumsal kimligine zarar verirsiniz. Hayatimin hiçbir döneminde herhangi bir grup veya olusuma tabi olmadim. Bundan sonra da olmam. Hele ki bu kadar önemsedigim meslek örgütümüzü baska bir amaçla kullanmadim asla da kullanmam. Benim tek amacim Mugla’mizi, odamizi daha iyi yerlere getirmek. Genç arkadaslarimizin dinamikligi, yenilikçi ruhlari ve enerjileri ile odamiz çok daha aktif bir yönetim sergileyecektir. Bu yüzden kurullarimizda genç arkadaslarimiza yer veriyoruz” diye konustu.

Mustafa Ercan hedeflerini açikladi

“Sektörel bazli ticari ve sanayi komiteleri kurarak, sorunlar ve ihtiyaçlar konusunda yerinde çözümler üretecegiz. Genç girisimcilerin her alanda bilgi ve birikimlerini arttirmak amaciyla mentorluk programlari baslatacagiz. Is kümeleri temelli sistematik uluslararasi egitim ve danismanlik destek programlari baslatacagiz. Mentese ilçemizde sektörlerimizin ihtiyaci olan basvurusunu yaptigimiz lojistik, bacasiz, çevre kirliligi olusturmayacak üretim amaçli Karma OSB projemizi tamamlayacagiz. Üretken ve verimli bir AR-GE kurulu kuracagiz. Mugla ve ilçeleri sektörel is raporlari hazirlayarak, sorun ve ihtiyaç tespitini daha bilimsel verilere dayandirarak, sektörel yigilma, sektör dagilimi konusuna kalici çözümler üretecegiz. Markalasma ve ihracatin arttirilmasi, KOBI desteklerinin arttirilarak, adil ve esit dagitilmasi, Avrupa Birligi ve Sanayi Bakanligi projelerinin uygulanmasi için bakanliklar, TOBB diger tüm kuruluslarla aktif çalismalar yürütecegiz. Cografi isaretli ürünlerimizin çesitliliginin arttirilmasi yaninda üretimi ve piyasaya sürümü konusunda her türlü yardimi yapacak ve pazar olusumunu arttirici çalismalar yapacagiz. Cografi Isaretli Ürünler Atlasi ve sanal kümelenme projesini hayata geçirecegiz. Tarimsal ürünlerimizi katma degeri yüksek ürünlere dönüstürme projeleri üreterek, yeni is alanlari gelistirecegiz. Odanin fon kaynaklarini 2018 öncesine göre 50 kat arttirdik. Bu dönem bu bütçe ile yerine getirmek istedigimiz çok güzel projelerimiz var”
Kaynak: İHA