Gümüshane'de Patates Hasadi Devam Ediyor

Gümüshane’nin en yaygin tarim ürünlerinin arasinda yer alan ve özellikle kis mevsiminde sofralardan eksik olmayan patateste hasat günleri devam ediyor.

Gümüshane'de Patates Hasadi Devam Ediyor
Daha önce sulanamamalari nedeniyle bugday ve arpa ekilen tarlalarda sulama amaçli göletlerin faaliyete geçmesi ve topragin suyla bulusmasiyla birlikte kuru tarimdan sulu tarima geçildi ve ürün çesitliligi de artti.

Köse ilçesine bagli Oylumdere köyünün bin 600 metre rakamdaki 400 dönüm alaninda patates üreticisi Erkan Bastürk tarafindan ekimi yapilan patateslerin hasadi makineler ve vatandaslar tarafindan gerçeklestiriliyor.

Dönümde 5 ton verim elde edilen patates dikimini 2 yildir bu bölgede gerçeklestiren patates üreticisi Erkan Bastürk, patates tarimi için Nigde’den Gümüshane’ye geldigini belirterek “Köse Ilçesi Oylumdere köyünde suan patates tarimi yapiyorum. Yaklasik burada 400 dönümlük alanda üretim yapiyorum. Burada 2.senemiz. Suanki verim ve kaliteden çok memnunuz. Gölet ve sulama barajlarinin avantaji bu durum. Topragi çok bereketli bir alan burasi. Ufak tefek eksiklerimiz var, onlar da zamanla tamamlanir” dedi.

Kaynak: İHA