Deprem Bölgesinde Çalismalar Devam Ediyor

Ardahan’in Göle ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen hayvan üreticileri için AFAD Baskanligi isbirligi ile tedarik edilecek hayvan barinak çadirlarinin alt yapisi olusturulmaya baslandi.

Deprem Bölgesinde Çalismalar Devam Ediyor
Köy muhtarlari ve üreticilerle birlikte afetten etkilenen üreticilerin hayvan barinak çadiri kurulma alanlari, il ve ilçe tarim ekiplerince tespit edildi.

Ardahan Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün girisimleriyle Tarim ve Orman Bakanliginca, afetten etkilenen üreticilerin barinak çadiri kurulum ve alt yapi islemleri için gerekli ödenegin tahsisi saglandi.

Sahada yapilan hayvan barinagi alt yapi çalismalarini yerinde inceleyen Il Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, ekiplerle birlikte yapilan hasar tespit ve hayvan varligi çalismalarini degerlendirdi. Cineviz, "Hiçbir vatandasimizin hayvani disarida kalmayacak. Ihtiyaç dahilinde çadirlar kurulmaya baslanacak. Vatandaslarimizin nasil barinma ihtiyaci varsa, hayvanlarin da var. Bölgede hayvancilik çok önemli bir faaliyet. Bu nedenle en kisa zamanda bütün köylerde bu ihtiyaç giderecek. Hayvancilikla ugrasan vatandaslarimiz magdur olmayacak" diye konustu.

Kaynak: İHA