Burdur'da 14 Sahis Tutuklandi.

Burdur Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube ekiplerinin yaptigi çalismalarda haklarinda farkli suçlardan islem yapilan toplam 14 kisi tutuklandi.

Burdur Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan 23 Eylül-30 Eylül 2022 tarihleri arasinda çalismada, 6 adet av tüfegi, 6 adet Kesici alet ve 1 adet tabanca ele geçirildi. “6136 Sayili Kanun’a Muhalefet” suçundan 3 sahis hakkinda adli islem yapildi.

Mal varligina karsi islenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaslarin maddi zararlarinin giderilmesi amaciyla yürütülen çalismalarda, 5 hirsizlik olayinin tamami aydinlatildi. Tespit edilen 7 süpheli sahsin tamami yakalanarak haklarinda adli islem yapildi.

Aranan sahislarin yakalanmasi amaciyla yürütülen çalismalarda ise farkli suçlardan aranmasi olan toplamda 18 sahis yakalandi. Içlerinden 11 tanesi ise sahis tutuklandi.

Yakalanan sahislardan “Hirsizlik” suçundan 6 yil 6 ay hapis cezasiyla aranan 1 sahis, “Hirsizlik ve Uyusturucu Madde Ticareti” suçundan 7 yil 2 ay hapis cezasi ile aranan 1 sahis, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Kaynak: İHA