Bartin Irmagi Tarak Gemisi Ile Temizleniyor

Bartin Irmagi’nin tabaninin temizlenerek debisinin artirilmasi amaciyla tarak gemisi ile yaklasik 2,5 kilometrelik alanda yürütülecek çalismalar basladi.

Bartin Irmagi Tarak Gemisi Ile Temizleniyor
28 Haziran 2022 tarihinde Bati Karadeniz bölgesinde etkili olan kuvvetli saganak yagislar sonrasi Bartin kent merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen Bartin Irmagi’nin farkli noktalarinda taskinlar meydana geldi. Taskinlar sonucu yasanan sel afeti nedeniyle kentte birçok isyeri, depo ile bazi binalarin bodrum katlari sular altinda kaldi.

Irmak yataginin temizlenerek yeniden sel tehlikesi olusturabilecek kuvvetli yagislar sonrasinda irmak suyunun denize daha hizli dökülebilmesini saglamak ve böylece kent merkezindeki sel riskini önlemek amaciyla Bartin Irmagi’nin debisinin artirilmasi için çalisma baslatildi.

Samsun’dan demir alarak Karadeniz üzerinden Bartin Irmagina ulasan tarak gemisi Kazar IV ile Dökü VI gemileri tarafindan Bartin Irmagi’nin bogaz mevkiinde irmak tabanini kaplayan balçiklar temizleniyor.

Kazi ve yükleyici islemi yapan Kazar IV gemisinde 3, irmak tabanindan çikarilan balçigin depolandigi Dökü VI gemisinde 3 olmak üzere toplam 6 mürettebatla sürdürülen çalismalarin 2.5 kilometrelik alanda yaklasik 6 ay sürmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA