Ankara Gari Saldirisi Davasina Devam Edildi

Ankara Gari önünde 10 Ekim 2015’te terör örgütü DEAS’in düzenledigi terör saldirisiyla ilgili ana davadan dosyalari ayrilan firari 16 sanik ile ana davada "örgüt yöneticiliginden" 18 yil hapse çarptirilan sanik Erman Ekici hakkindaki "kasten öldürme" ve "insanliga karsi suç"tan açilan davaya devam edildi.

Ankara 4. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya sanik Ekici tutuklu bulundugu cezaevinden SEGBIS üzerinden katilirken, müstekiler ve taraflarin avukatlari salonda hazir bulundu. Mahkeme baskani, terör örgütü DEAS’in sözde "Türkiye valisi" oldugu ileri sürülen Kasim Güler’in tanik olarak beyaninin alinacagini bildirdi. Tanik Güler, Adana’da silahli terör örgütü üyeliginden yargilandigini ve 16 ay tutuklu kaldiktan sonra Suriye’ye kaçak yollardan geçtigini anlatti. Suriye’de bulunan insanlara yardimci olmak için ayda iki kez insani yardim malzemesi götürdügünü ileri süren Güler, "Islam devleti kurulunca orada yasamak istedim. Ailemi de yanima aldim. Benim DEAS’da bir görevim yoktu. Genel olarak Türkiye’den gelen ailelere yardim ediyordum" dedi.

Güler, firari saniklardan Ilhami Bali ile cezaevinde tanistigini, Bali’nin Suriye tarafina geçerken kendisine yardim ettigini ve o zamanlar sinir hattinda görevli oldugunu söyledi.

2015’in yaz ayinda hava saldirisi sonucu agir yaralandigini ve uzun süre hastanede kaldigini belirten Güler, Ankara Gari önünde 10 Ekim 2015’te düzenlenen terör saldirisiyla bir ilgisinin bulunmadigini iddia etti.

"Türkiye valisi" oldugu ileri sürülen Güler, su beyanda bulundu:

"Ailemle örgütten kaçmaya karar verdik. Onlari Suriye’den çikardim ancak 2018’de kirmizi bültenle arandigimi duyunca Suriye’de kaldim, Idlib’e geçtim. Orada DEAS yoktu. Ayagimin durumu gün geçtikçe kötülesiyordu. 2019’da ameliyat oldum, basarisiz geçti. 2021 Ocak ayinda son ameliyati oldum. Kontrol için hastaneye gidip geliyordum. Nisan 2021’de hastaneye giderken bir anda MIT’çiler ambulansi durdurdu, gözaltina alindim."

Emniyet, savcilik ve sulh ceza hakimliginde avukati esligindeki ifadelerinin kötü muamele altinda alindigini savunan Güler, davanin saniklariyla bir baglantisi olmadigini ileri sürdü.

Diger taniklarin dinlenmesine ve Erhan Ekinci’nin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme, bir sonraki celseyi 27 Aralik tarihine erteledi.
Kaynak: İHA